GOLF: Tvillingene Sindre og Andreas Gundersen har spilt golf siden pandemien brøt ut i 2020. Da ble det for mye innetid for tvillingene og Gundersen-gutta kjedet seg. Det var først da de ble med sin far Øystein på det lokale golfanlegget, de forstod at golf var sporten de skulle investere penger og tid på.

De glemmer ikke sist gang de deltok på Narvesen Tour, da kom de nemlig på første- og andreplass. I formiddag gjorde de alt de kunne for å opprettholde sin to år gamle plassering. For under skyfri himmel og gode varmegrader var det god stemning på golfbanen.

Klokken 10.30 slo tvillingene sitt første slag under årets Narvesen Tour. Foto: Simen Ingemundsen

— Det som er greit med denne turneringen er at en slipper å være proff for å delta. Her kan hvem som helst delta, en trenger ikke å ha erfaring innen golf, sier tvillingene samstemt.

Totalt var det 53 barn i alder 6 til 19 år som deltok på turneen, derav åtte var fra Randaberg. Første gang turneringen ble arrangert var i 2016, og siden den gang har turneringen bidratt til en stor økning i antall barn og juniorer som deltar i regionale turneringer.

— Det er veldig godt å ha denne hobbyen sammen. Vi kjefter på hverandre om ting går dårlig og roser hverandre om ting går bra, men mest av alt støtter vi hverandre.

Sindre kan skryte av et handikap på 31, mens Andreas forteller at han kun var en halv meter unna Hole-in-one sist gang han spilte. De synes begge det er gøy og spille golf, og kunne ikke fått en bedre hobby.

— Vi skal gjøre alt for å beholde vår to år gamle plassering, avslutter tvillingene.