Tapte mot cupfinalistene i tett og jevn kamp

Randabergs herrelag spilte i dag sin første av to kamper denne helgen.

Randaberg spilte lørdag bortekamp mot Førde.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Randaberg og Håvard Aarrestad ville vise gamle lagkamerater i Førde at Randaberg så absolutt er å regne med i årets eliteserie.

Anført av en opplagt Aarrestad slo de til fra start, og nevnte Aarrestad. ar i praktslag innledningsvis i det første settet. Fra 3–3 og til 6–4 ledelse sto han for tre smasher og en solid blokk.

Randaberg var i føringen. Men, det ble et meget jevnt sett hvor lagene fulgte hverandre tett, lenge.

Men så fikk Førde noen kjappe poeng og kom foran. Fra laget ledet 14–11 hadde de stort sett bra kontroll.

Hjemmelaget vant settet knepent 25–24, men Randaberg leverte et bra sett til tider, så her var det bare å kjøre på videre.

I det andre settet tok hjemmelaget føringen fra start, men RIL hang med. Håvard Aarrestad var fortsatt Randabergs «poeng-konge» og stop for tre av de fire første poengene til laget.

Opplegger Gøran Rønneberg slo til med en god blokk og Rune Berg servet inn 6–6.

Det lå med andre ord kanskje og vippet. Skal man vinne kamper er angrep viktig, men blokkspillet skal også fungere. Det gjorde det da Johannes Helland-Hansen sørget for 8–7 ledelse.

Men servefeil og smash-feil fra Andreas Medagliani sendte hjemmelaget opp i føringen igjen. På 12–10 tok Randaberg time-out, for trener Kevin Ces ville se endring på laget sitt.

Umiddelbart førte det til poeng og reduserte til 12–11, men hjemmelaget kjørte på - vant en blokk og ledet 14–11. Skulle Randaberg være med, så måtte laget ta tak i kampen og luke bort feilene som var.

Det var i øyeblikket litt som i det første settet, Førde fikk det forsprang og tre-fire poeng er ikke det man bare henter inn igjen, det må knallhard jobbing til.

Sesongens utgave av Randaberg er bedre enn på mange, mange år. Laget består ev bra spillere som på sitt beste ikke står tilbake for de andre lagene som ligger over dem på tabellen. Johannes Helland-Hansen er en av spillerne som på det beste er veldig bra, men han som de andre leverer for ujevne prestasjoner på banen.

I det andre settet viste imidlertid laget at de evner å slå tilbake. Førde tok time-out, for RIL-herrene deiset løs og kom tilbake på 18–18.

Kunne det fortsette slik at laget kom tilbake og vant settet og utlignet til 1–1?

Martin Olimstad sendte hjemmelaget i ledelsen, men seret i nettet på neste mulighet. Randaberg hang med - det ble 20–20 da hjemmelaget smashet helt feil og det ble TIL-poeng. Kampen levde i aller høyeste grad i Førdehuset.

Kjetil Riisland sørget for 21–21 og fortsatt spenning, etter en solid smash. Samme spiller smashet på nytt og da var det 22–21 til Randaberg. Nå var det Randaberg som var i føringen i settet, og hjemmelaget var presset til å ta time-out igjen.

Time-out hjalp ikke, for Førde-angrepet havnet ut av banen og nytt poeng. Randaberg var to bak settseier. Håvard Aarrestad slo til med en solid smash og RIL hadde settball i det viktige settet.

Førde stoppet settballen ved å bolle ned et angrep, men det var ennå muligheter for Randaberg på 24–22 ledelse.

Kjetil Riisland var i slaget i siste del av settet og avgjorde etter en solid og god smash. Lagene var like langt, for Randaberg vant settet 25–22.

Håvard Aarrestad og RIL-herrene med vanskelig kamp mot Førde.

Spørsmålet som hang litt i luften, det var om Randaberg var i gang?

Hjemmelaget startet best, ledet 3–0, men Randaberg slo seg tilbake i settet og kom tilbake på 3–3, men forsatte å vinne baller og poeng.

Randaberg viste mye bra både i serv angrep og ikke minst i blokkspillet ved flere anledninger. Randaberg ledet 13–10, men hjemmelaget kom tilbake, reduserte til 12–13 og Randaberg tok time-out.

Håvard Aarrestad sto med 16 poeng, men hamret inn det 17 poenget da RIL var tilbake i 14–12 ledelse etter time-out.

Den videre utviklingen i settet var denne:

13–14

14–14

14–15, servefeil

15–15, smash

16–15, blokk

16–16, servefeil

17–16, smash

17–17, Rune Berg, smash

18–17, servefeil

19–17, smash

19–18, smash Helland-Hansen

20–18, smash

20–19, smash, Medagliani

20–20, smash. Aarrestad

Lagene fulgte hverandre - Randaberg kom opp på 20–20 da hjemmelaget tok timeout. Kampen var utvilsomt inne i en avgjørende fase.

Randaberg ville vinne settet og ta føringen tilbake i kampen. Andreas Medagliani sendte 21–20 ballen i gulvet, men på serven gikk det ikke etter planen for Gøran Rønneberg og det sto 21–21.

To jevne sett var gjort unna og det tredje settet ble også meget tett og jevnt. Håvars Aarrestad sørget for 22–21, men Førde svarte og utlignet igjen.

Førde fikk en fordel av det, for laget gikk også opp i 23–22 ledelse etter en godt satt smash.

Var det kjørt eller skulle Randaberg slå tilbake?

Håvard Aarrestad var i slaget, det var det ingen som helst tvil om. 23–23 og to baller unna settseier til ett av lagene.

Rune Berg slo til 23–24 og settball Randaberg. Førde vant imidlertid poenget etter en smash og da var det 24–24.

Førde fulgte opp med et serveess og fikk settball på 25–24. Den tok de ikke vare på, for Andreas Medagliani sørget for 25–22 etter en nydelig utført smash.

Førde vant igjen poenget og hadde ny settball i kampen som virkelig levde. Settballen ble servet, Randaberg klarte ikke å slå tilbake og dermed vant hjemmelaget 27–25 i det tredje settet og ledet 2–1.

Håvard Aarrestad plukket mest poeng for Randaberg i kampen mot Førde.

Det som da var sikkert var at Randaberg måtte vinne det fjerde settet for å ha mulighet å vinne kampen.

Randaberg hadde i de første settene vært fullt på høyde med neste helgs cupfinalist, Førde. Mye dreier seg om marginer - og å gjøre færre feil enn motstanderlaget.

I det fjerde settet var det innledningsvis like jevnt som. det hadde vært. To smasher endte ikke på banen, og det var nok til at Førde kom seg opp i 5–3 ledelse og da de vant en blokk sto det 6–3.

Begge lagene gjorde i denne delen av kampen feil, smasher gikk ut av banen og server satt ikke som de skulle. Hjemmelaget gjorde imidlertid færre feil og scora litt poeng på det.

Førde ledet 9–6 og kunne være i nærheten av å ha brukbar kontroll, eller ?

Håvard Aarrestad er tidligere Førde-spiller og leverte en god kamp for Randaberg. Da han smashet inn og reduserte til 7–9 var det ifølge statistikken hans 22 poeng i kampen.

Den videre utviklingen i det fjerde settet var denne:

10–9, servefeil

11–9, servefeil RIL

11–10, servefeil

11–11, servefeil

12–11, smash

12–12

13–12, servefeil

14–12, smash, Riisland

15–12, blokk

Så begynte det tekniske i Førdehuset å miste taket, men Randaberg var også inne i en tung periode, for Førde kom seg nok en gang foran og ledet 16–13. Martin Olimstad sørget for poenget og nevnte spiller var Førdes mestscorende, for da det ble 16–13 var det Olimstads 20 poeng.

Sammen med Cornelius Hilde Eikeland var det Førdes beste spillere mot Randaberg.

Mye tydet på at kampen var i ferd med å bli kjørt for Randaberg. I jevne sett er det ikke bare marginer som er avgjørende, men også hvordan man leverer på banen. Randaberg hadde notert seg for flere servefeil i det fjerde settet.

Randaberg tok time-out på 18–14 ledelse til Førde, men hadde ikke gitt seg.

18–14 ble til 19–16, Førde tok ny time-out, men knep det neste poenget, 20–16.

Det var en jevn kamp. I det siste settet fikk Førde et godt forsprang som de aldri slapp.

Førde ledet 21–16, hadde kontroll, men Randaberg knep også poeng - og kom tilbake på 23–22 og 24–23. Men hjemmelaget rodde det hele i land og vant kampen 3–1 etter 25–23 seier i det fjerde settet.

Randaberg leverte en bra gjennomført kamp, men det holdt ikke til å vinne. Håvard Aarrestad leverte 24 poeng for Randaberg i kampen og var med det mestscorende for de to lagene.

I morgen er det nye muligheter for Randaberg, mot TIF Viking.

Publisert: