VILDBJERG: – Jeg regner med at spillere, ledere og trenere er på plass i kveld til klokken 22. Da har de vært på farten i mange timer, men er trolig meget godt fornøyd med å komme seg på plass - og ikke minst starte opp kampene i morgen, sier Jan Inge Løland, sportslig leder i Randaberg IL Fotball og selv på reisefot til den vesle byen som i går nesten var folketom.

Over 40 baner skal det spilles kamper på gjennom fire dager. Kvaliteten på mange av banene er ved starten optimal. Foto: Per Thime

Det spilles på 44 utmerkede gressbaner rundt Vildbjerg Sports- og Kultursenter, som danner den unike rammen for å avvikle rundt 2.000 fotballkamper fordelt på fire dager.

De mange fotballspillerne er innlosjert i omkringliggende skoler og haller, eller bor i campingvogner og telt på campingplassene.

I områdene rundt turneringen er det laget til flere midlertidige campingplasser. Her skal det også bo flere randabergbuer, foreldre til spillere som er med på turneringen. Foto: Per Thime

Turneringen ble sist arrangert i 2019, med rundt 10.000 spillere fordelt på 750 lag. Dette året er det færre lag og deltakere, men fortsatt er dette fire dager som innbyggerne i Vildbjerg legger merke til - og som innbyggere deltar på, i form av dugnadsjobbing for arrangørklubben.

Dagen før åpningen av Vildbjerg Cup er det ikke folkefest i gatene, men det blir det fra i morgen. Foto: Per Thime

– Vi synes det er moro å være med på dette, for ellers er dette en ganske stille og rolig plass. Nå blir det aktivitet i hele området. Butikker får økt omsetting, byens hotell er fullt, restauranter, pub og annet merker også gode dager under dette arrangementer, sa Paul, som vi så vidt snakket med på torget i Vildbjerg.

Fra torsdag inntar randabergbuen torget i Vildbjerg, samt områdene rundt. Flere ankommer allerede i formiddag og utover dagen i dag. Foto: Per Thime

Fra Randaberg kommer det rundt 150 spillere og ledere. I tillegg er det ventet en like stor gruppe foreldre til byen og områdene rundt som Herning eller mindre steder i nærområdet.

Når det så kommer til det sportslige, så skal alle lag spille minst fire kamper de neste dagene. Noen går videre til A-sluttspill, mens andre lag spillere om plasseringer i turneringen utenfor hovedsluttspillet.

Randaberg24 er på plass i Vildbjerg og skal være det fram mot mot helgen.