SUPPORTERSALG:

— Først, jeg må vise noe som jeg aldri før har sett sier Bent Bergesen ved Sport 1 Randaberg.,

Han tar fram en Viking-drakt, mest i hvite farger, som laget skal spille med i serieåpningen søndag, borte mot Sarpsborg 08.

— Hvis du bare ser på den vanlig, ser den ikke så annerledes ut, men hvis du bruker øynene og ser mot nedre del av drakten vil du se noe spesielt. Der har Viking FK hedret over 4.000 personer som i pandemien kjøpte sesongkort, men som ikke fikk vært på stadion. Alle disse har fått sine navn på reservedrakten, forteller Bergesen.

Navn på over 4.000 personer kan man se på deler av Viking-drakten. Bare på dette bildet er det navn på flere fra Randaberg.  Foto: FOTO: Per Thime

På drakten over kan man også se flere randabergbuer med sine navn på drakten. Bergesen mener det er flott gjort av klubben, for dette er spesielt gjort av en klubb, mener han.

Ved Sport 1 på Randaberg er man inne i sesong tre av salg av supporterutstyr for Viking. Med pandemi i to av årene ser han fram mot denne sesongen.

— Vi har solgt bra de første to årene også, men dette blir den første skikkelige sesongen vi selger. Vi er spent, men allerede merker vi at supporterne er sultne på å vende tilbake til tribunen for normale forhold, fortsetter han.

Bent Bergesen er klar for fotballstart. Det er supporterutstyr det går i om dagen. Foto: FOTO: Per Thime

Bergesen opplever stadig økt interesse, også blant de yngre.

— Viking har vært flinke, blant annet til å invitere klubber til sine kamper. Vi ser at barn fra 8 år er innom oss og kjøper ulikt supporterutstyr, som Viking-drakter. Det at barn nå går på stadion fører også med seg økt interesse fra deres foreldre. På den måten klinger Viking godt, og når det nå blir en hel sesong skal det bli spennende å se hvor mye tilskuere som samles på stadion for blant annet høre «Ein blåe » som fremføres foran hver hjemmekamp. Da er det også vært mange som viser fram sitt supporterutstyr.

Når det kommer til supporterutstyr så er en del på plass, men ikke alt. Covid-19 har skylden for en del når det kommer til levering.

— Jeg vet at det i dette øyeblikk er på vei en trailer som er fullastet med utsyr. Den kommer fra Polen og er lastet med drakter, blant annet. Men vi har da noe allerede som er her i butikken.,

Sesongstarten er i helgen, men allerede om én måned er det cupfinale, 1. mai. Der kan Viking være ett av lagene som løper ut på nasjonarenaen, men laget må først vinne mot Bodø/Glimt i semifinalen.

— Det er jo slik at kampene kommer tett som bare det. Nå vet vi jo ikke om Viking kommer dit, men det er mulig. I den forbindelse kan det være utfordringer på lur. Hvis det skal reise 10.000 supportere fra Stavanger, så er det smått med tid for å bestille supporterutstyr til finalen. Utfordringen blir eventuelt å få på plass nok utstyr, for dette er jo bare 10 dager etter semifinalen.

— Hva tror du om sesongen for Viking?

— De har et spennende lag, satser en del på lokale spillere og Viking har vært stabilt bra i oppkjøringen. Berisha blir, Zlatko Tripic er skadefri, det er nye spillere, så dette mener jeg ser godt ut, og godt nok til å ta medalje, sier han mens han sender en kunde ut av butikken med en Viking-drakt i posen.

Det blir nok ikke den siste heller.