Løp sammen med 15.000 andre - Fredrik og Per Erik perset i Barcelona

De reiste til Barcelona for moro – løpsmoro. Begge satte nye personlige rekorder.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

MARATON:

Det var ikke hvilken som helst distanse de skulle legge bak seg før de nådde målstreken i Barcelona. Per Erik Haga og Fredrik Høiland fullførte med stil de

42.195 meterne et slikt løp er.

— Vi meldte oss på allerede i 2019 for å løpe i fjor, men da ble det avlyst på grunn av pandemien. I år var vi på startstrek og hvilken opplevelse det var, sier Fredrik Høiland og Per Erik Haga til Randaberg24.

I går løp de sammen med over 15.000 andre deltakere i millionbyen. For Per Erik var det maraton for 15. gang, mens det for Fredrik var hans 10. løp på denne distansen.

— Når du først har begynt å løpe maraton er det ikke lett å gi seg med det. Vi vet det er langt, men så strekker vi oss etter nye mål og nye tider - på klokka.

,U

nder løpet i Barcelonas gater forteller de to om en fantastisk stemning rundt løypa.

— Vi får med oss en del rundt selv om vi også løperog løper. Stemningen rundt var meget god. Det er litt andre forhold for rundt løypa og i byen ellers er det ikke slutt på restriksjoner. Her går man med munnbind, men vi løpere slapp heldigvis det da, sier de videre.

Maraton er en kraftanstrengelse som ikke alle løpere er klar for. Randabergs representanter var det. For begge to satte personlige rekorder da de løp over målstreken sammen.

 Fredrik Høiland og Per Erik Haga løper over målstreken sammen. Begge setter personlige rekorder i maraton.

— Jeg perset med fire minutter og er kjempefornøyd, sa Haga.

— Og jeg perset med fire sekunder, sa en like glad Høiland.

I formiddag var løpsskoene tatt av og beina støle.

— Vi reiser hjem senere i dag, mens først skal vi rundt for å se litt mer av Barcelona. Det er forresten 18-19 grader her, så en fin dag for litt sightseeing, og kanskje litt shopping.

PS! Da de løp i mål fikk de to notert seg for tidene 3:16:51. Godt levert innsats der altså.

Publisert: