Klare for finale i sluttspillet etter seier i ujevn kamp

Randaberg startet bra, falt sammen, men reiste seg og vant.

Randaberg var totalt sett det beste lag og er klar for sluttspillfinale. I ettermiddag ble det 3–1 seier.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Randaberg var klare favoritter mot TIF Viking, og startet bra - men så klappet laget sammen utover i det første settet.

Randaberg ledet nemlig hele 16–6 og så ut til å cruise mott settseier, men det gikk ikke på den måten. Randaberg slapp seg ned, samtidig som gjestene plukket poeng etter poeng og kom nærmere og nærmere. Avslutningen av settet ble alt annet enn det så ut som innledningsvis, for TIF Viking slo og slo, samtidig som hjemmelaget skuffet. Bergenserne vant settet 25–23.

Randaberg skulle dermed slå tilbake, men det var TIF Viking som startet best i andre sett. Randaberg havna skikkelig bakpå og bergenserne ledet 7–2. Det var rusk i maskineriet til hjemmelaget.

Mottakene satt ikke som de skulle, og da blir det problemer med framleggene. Randaberg hentet seg noe inn, kom seg opp på 6–9, men to kjappe poeng til gjestene førte til time-out for hjemmelaget. De var i trøbbel nok en gang på stillingen 6–11.

Den videre stillingen var denne: 7–12, 7–13, 7–14, 8–14, 9–14, 9–15, 10–15, 10–16, 11–16, 12–16 og 13–16.

Randaberg kom seg noe tilbake og plukket poeng, blant annet etter to gode blokker på de siste to poengene. TIF Viking fikk imidlertid slippe til for lett ved flere anledninger med enkle avslutninger hvor ikke forsvarsarbeidet til Randaberg var godt nok.

Det jevnet seg altså ut, Randaberg reduserte til 14–16 og kunne virke å være på gang. Da TIF Viking smasha ballen nettet var Randaberg bak på 15–17 og det var absolutt mulig å ta settet hjem. Det ble 16–17 og det så bedre ut. 17–17 ble banket i gulvet og da var det gjestene som var på hæla og tok time-out. Tuva Aarrestad sørget for at Randaberg kom i ledelsen med 18–17, men det ble også 18–18 og fortsatt helt uvisst hvilket lag som skulle ta settet.

Randaberg begynte å henge mer sammen som et lag og fikk to raske poeng, hvor Maria Dahl sørget for 20–18 ledelse.

Et sett skal spilles til 25, men hjemmelaget var mer på hugget, men TIF Viking gav heller ikke opp. Det sto 21–20 Maria Dahl igjen sørget for to poengs ledelse, 22–20. TIF Viking bomma så på ballen i en avslutning og da var Randaberg to poeng fra settseier. Neste avslutning endte ut av banen for gjestene og Randaberg med settball på 24–20. Den satt som ei kule, Randaberg var tilbake etter 25–20 seier.

Innledningsvis i det tredje settet satte Randaberg fart og ledet 6–2. Mye kunne tyde på at laget hadde bedre takter på gang - og det hadde de da de satte inn 7–2 på en kanonblokk. Randaberg var i ferd med å bli friskmeldt.

Den videre utviklingen i settet var denne: 8–3, 9–3, 10–3, 11–3, 11–4, 11–5, 12–5, 12–6, 12–7, 12–8 og 12–9.

Randaberg holdt trykket, men bare nesten - for TIF Viking var ikke sluttkjørt selv om laget slet med å hente inn forspranget. Randaberg økte til 15–9 da Tuva Aarrestad hamret ballen i gulvet.

Nok et poeng ble det for hjemmelaget da en misforståelse mellom to spillere på TIF sørget for et gratispoeng. På 16–9 så dette ut som en trygg og god ledelse for Randaberg.

Randaberg fikk mer og mer kontroll. Da Wilde Jakobsen slo inn 19–11 var det altså åtte poengs ledelse. Samme spiller sørget for 20–12 og det gikk mot utklassing, men med første sett frisk i minne så var ikke dette helt over, kanskje.

Maria Dahl plukket bra med poeng i dagens kamp, som da hun slo inn betryggende 21–13.

Randaberg var best i det tredje settet og vant det så klart som 25–13. Det siste poenget sørget Dasha Stuzhuk for.

Bra blokkspill er en av nøklene til suksess i volleyball. Det hadde Randaberg delvis i kampen mot TIF Viking.

Da var det vel strengt tatt slik at Randaberg i det tredje settet viste hvor forskjellen skulle være mellom de to lagene.

Det skulle bety at det var ett sett igjen på spille - og at Randaberg dermed skulle ta seg til finalene i sluttspillet. Randaberg fikk også en finfin start på kampen, ledet hele 7–2 og TIF Viking hadde allerede bruke en time-out, for Randaberg hamret løs på motstanderlaget med god uttelling.

TIF Viking virket sluttkjørte, for Randaberg hadde kontroll på sine avslutninger og gjestene forsvarte seg ikke godt nok da de tok sin siste time-out på 11–4 til hjemmelaget.

Randaberg ledet 16–5 i første sett, som de tapte - og ledet også 16–5 i det tredje settet da gjestene fikk poeng. Nå gjaldt det å holde trykket oppe. TIF Viking lå langt bak, men reduserte til 16–8 - før Randaberg kom seg opp på 17–8.

Dette kunne rett og slett ikke ende med annet enn seier for Randaberg. Det var slik at Randaberg kontrollerte dette inn til siste ball var i gulvet, selv om TIF Viking plukket med seg noen poeng mot slutten av settet.

Randaberg fikk matchball på 24–11 i et etter hvert meget enkelt sett. Da siste ball var i gulvet hadde laget vunnet settet 25–14.

Randaberg vinner 3–1 og spiller finaler i sluttspillet. Du kan høre mer og se bilder fra kampen senere i dag.