– Det er stort for oss å møte RIL-damene i en slik kamp

Dette er laget RIL-damene skal spille mot i 8-dels finalen i NM.
  • Per Thime
Publisert:

VOLLEYBALL: - Dette blir for oss en fantastisk god mulighet. Det å få besøk av landets beste lag er stort for oss her inne i Vindafjord, sier Hilde Skipevåg, leder av volleyballgruppa i Vindafjord Idrettslag.

Det er 8-dels finale i NM det er snakk om. RIL-damene leder eliteserien og dette er en kamp på veien mot det laget og klubben håper ender i en cupfinale i januar neste år. Ett av lagene som da må slås er altså Vindafjord.

– Det er et ungt lag Randaberg kommer til å møte. Ungt, men her er det også flere lovende spillere. Laget som møter Randaberg består av syv spillere på 16 år eller yngre. Tre av spillerne kommer fra skole på ToppVolley på Sand.

Hun forteller at lagets består av spillere som har trent sammen i mange år allerede.

– Vi håper og tror at mange rundt oss her i Vikedal, Sandeid, Imsland og andre steder møter opp for å se kampen. Vi satser på et tresifret antall tilskuere som tar turen på kamp. Jentene gleder seg og det gjør vi i hele klubben også avslutter lederen.

RIL-damene forventes å ta seg videre, for laget er favoritter når de søndag spiller borte mot Vindafjord. Her fra serieåpningen mot Lierne.

Vindafjord har som nevnt talentfulle spillere. Kaia Markhus Flatekvål er ei av disse. I forrige uke deltok hun på NEVZA U19 2022 Championship, et utvidet Nordisk mesterskap i Finland. I tillegg har Bertine Skipevåg Tveit vært med på U18-landslaget - og samtidig er hun en talentfull sandvolleyballspiller som i sanden har deltatt i EM.

Likevel, Randaberg er favoritter til å vinne 8-dels finalen mot laget som ikke spiller i seriesystemet for seniorlag, så vidt vi har funnet ut. Kampen spilles søndag ettermiddag.

  Kaia Markhus Flatekvål  spiller for Vindafjord og juniorlandslaget.
Publisert: