Ingen cupfinale for damene - tapte semifinalen mot Koll

Randaberg-damene spilte semifinale i NM søndag kveld. Det ble en tung kveld.

Randaberg-damene fikk det blytungt mot Koll.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Randaberg ledet forholdsvis klart i både første og i det andre settet, men Koll slo tilbake. Randaberg tapte semifinalen i NM.

Målet var cupfinale for Randaberg, men laget sto foran en meget vanskelig oppgave mot Koll, på bortebane.

Karoline Nore og Wilde Jakobsen slo an både tonen og slagene i det første settet. Randaberg fikk nemlig en fin start på settet og ledet 7–3 da Jakobsen slo inn poeng.

Det jevnet seg imidlertid ut, for Koll slo bokstavelig talt tilbake. RIL-damene ledet 9–4 i settet, men så sa det stopp. Koll gikk helt opp i ledelse 13–10, da tok Randaberg time-out, for settet var kanskje i ferd med å avgjøres. Koll tok også neste poeng og ledet 14–10, før Randaberg slo tilbake med to kjappe poeng.

Laget var imidlertid havnet bakpå, for det var hjemmelaget som hadde kontrollen i en sliten gymsal i Nydalen. Kunne RIL-damene slå tilbake i settet?

Laget forsøkte, men avstanden var også ganske stor. Koll ledet 19–15, men Randaberg kom noe inn igjen da de tok tre raske poeng og det sto 19–17 til Koll. Da var det Koll som tok time-out.

Det var håp for Randaberg etter en svak midtre del av settet for damene.

Maria Dahl slo til med et serveess for Randaberg og var da bare poenget bak på 19–18. Koll gikk så opp i 20–18 og da var det viktig at Randaberg slo tilbake. Det gjorde de på neste avslutning, 20–19. Inn på serv, Marthe Lassesen.

Hun kan serve godt og det sto 20–20, før 21–20 til Koll. Det ble altså jevnere enn det så ut som i det første settet. Koll havnet foran 23–21 og var bare to baller fra settseier.

Randaberg gjorde det spennende, kom poenget bak igjen, men var avhengig av mer. Det ble 23–23 og laget hadde serven og måtte stoppe Koll.

Wilde Jakobsen servet på 23–23 og sannelig vant ikke Randaberg poeng og hadde settball på 24–23. Da byttet Koll på laget, men settballen var hos Randaberg som kunne snu settet.

Det skjedde ikke i første anledning, for Koll kom tilbake på 24–24 og da var lagene to poeng unna settseier.

Koll havnet foran igjen på 25–24 og tok også settballen. 26–24 til Koll i første sett, takket være en periode midt i settet hvor det ikke fungerte for Randaberg. Randaberg hadde settball, misbrukte den og tapte.

Wilde Jakobsen hadde mest poeng i første sett med sine åtte.

aDa var der bare å kjøre på for Randaberg, for dette skulle vel ikke være slutt?

Andre sett startet med Wilde Jakobsen og en god smash som ga 1–0 til Randaberg.

Den videre utviklingen var denne:

* 2–1, smash Michaelsen

* 2–2, smash feil

* 2–3, blokk Jakobsen

* 2–4, blokk Nore

* 2–5, smash Jakobsen

* 3–5, smash feil (Aarrestad)

* 3–6, servefeil

* 3–7, blokk og ut (lang ballveksling)

* 3–8, smash feil

Randaberg var her inne i en god periode, samtidig som hjemmelaget gjorde flere personlige feil både i angrep og ved serv. Det var altså viktig å holde trykket mot Koll - som tok time-out.

* 4–8, servefeil, Jakobsen

* 4–9, Nore smash

* 5–9, smash (feil), Dahl

*6–9, smash

* 6–10, smash Dahl

* 6–11, serveess Sørbø

* 7–11, smash feil RIL

* 7–12, smash Aarrestad

* 7–13, smash Aarrestad

* 7–14, serveess Dahl

Nå var Randaberg inne i en bra periode. Flere spillere meldte seg på og til tjeneste. Maria Dahl hadde vist seg fram og det samme gjorde også Tuva Aarrestad ved flere anledninger.

Da Randaberg gikk opp i 15–7 ledelse tok Koll time-out, for de måtte se hva de kunne gjøre, eller gjøre for å stoppe Randaberg.

Koll tok det neste poenget etter en solid smash. Randaberg ledet altså klart, men det snur fort i volleyball.

Randaberg ledet 15–10, men så startet opphentingen. Tre serveess på rad hadde hjemmelaget, men gikk videre slik at det også sto 15–15 og 17–15 til hjemmelaget.

Igjen så det mørkt ut for Randaberg. Men en god blokk fra Karoline Nore en en god smash fra samme spiller og det sto 17–17 og 18–17 til Randaberg.

Var de tilbake? Flere trodde det, for Randaberg økte til 22–19, men var ustabile. Koll smashet, tok seg inn igjen, men Randaberg kom tilbake og ledet 23–22, men feilserv sa 23–23.

Det ble nok en spennende avslutning, i et sett Randaberg igjen hadde raknet midtveis. Bedre ble det ikke da Karoline Nore smashet ut og Koll fikk settball.

Randaberg fikk altså en meget vanskelig avslutning på settet, men kom tilbake - men fikka ldri vunnet, for Koll vant også dette sette, med 26–24.

Det så altså meget vanskelig ut med å ta seg til cupfinale etter dette, men ikke umulig. Svake avslutninger ut av banen og svak serving felte RIL-damene i sett to.

Da var det bare en ting å gjøre, å vinne det tredje settet for å ha muligheten.

Tuva aarrestad utlignet til 1–1, samme spiller til 2–2 i settet. Hun hadde fått en god start og sto også med 10 poeng etter settene så langt.

Det var imidlertid lenge igjen til eventuell settseier. Feil måtte lukes bort hvis damene skulle ha sjanse til et fjerde og femtesett.

Hjemmelaget slo seg tilbake og kom seg opp i 7–3 ledelse. Gode blokker, angrep og serveess sørget for det.

Hjemmelaget gjorde også feil både på serv og smash. Randaberg kom seg inn i kampen og var bak med 7–6 til hjemmelaget. Skulle de ha håp, da måtte de komme seg foran i poeng.

To feil-smasher fra Randaberg sendte Koll opp i 9–6 ledelse. Det så med andre ord ikke lyst ut. Bedre ble det ikke da Julie Michaelsen sendte Koll i 10–6 ledelse og Randaberg tok time-out, for RIL-damene var på full fart ut av cupen.

Koll-damene er et godt lag og dette var kampen mellom landets to beste lag. Mye tydet på i dag var Koll det beste laget, for de holdt seg i føringen i det tredje settet.

Det tredje settet var også av det jevne, men Koll var de nødvendige poengene foran Randaberg, dem de aldri klarte å hente inn.

Koll ledet 18–14 da Maria Dahl reduserte til 18–15. Hjemmelaget har imidlertid flere gode avsluttere, ei av dem heter Karoline Fauske. Hun hamret inn 19–15 før Dasha Stuzhuk gav Randaberg et ørlite håp på 19–16. Koll tok time-out da Tuva Aarrestad reduserte til 19–17. Wilde Jakobsen sørget for poeng og ett poeng bak, men neste serv endte i nettet og det sto 20–18.

Randaberg forsøkte, kom opp på 21–19. En jevnspilt og tett kamp var i ferd med å ebbe ut.

22–19 kom etter nok en smash fra Karoline Fauske. Randaberg var dessverre hektet av da det ble 23–19 og laget tok en siste time-out.

Det ble matchball på 24–19 etter en smashfeil fra Randaberg. Julie Michaelsen sørget for siste ball i gulvet, Randaberg hadde tapt sett og kamp, det blir ikke cupfinale.

Neste helg møtes lagene igjen - da er det toppkamp i serien, og der er Randaberg ubeseiret.

Publisert: