NITRA, RANDABERG24: Randaberg er videre i Europacupen etter kveldens kamp i Slovakia. Da det sto 2–2 i sett var avansementet et faktum. Men etter å ikke ha fungert i det første settet så det ikke bra ut, men du verden som laget hevet seg etter hvert.

Det første settet RIL-damene leverte var ikke i nærheten av det laget viste i den første kampen mot Nitra. Lite fungerte for laget, noe som hjemmelaget utnyttet til sin fordel.

Randaberg kom seg aldri inn i settet, for hjemmelaget ledet hele 7–1, noe som aldri var i nærheten av å bli tatt igjen. RIL-spillerne slet gjennom settet med å angripe som vi vet de kan. Nitra var egentlig suverene og vant settet meget klart, hele 25–14.

Randaberg vant det første poenget i sett to, men hjemmelaget utlignet kjapt til 1–1.

Randaberg havnet igjen bak, for Nitra hadde muligens gjort hjemmeleksa si, for Randaberg kom bak med 2–6, blant annet etter to gode blokker fra hjemmelaget.

Randaberg kom tilbake og plukket poeng. Både Maria Dahl og Wilde Jakobsen bidro og laget gikk opp til 9–10, da tok hjemmelaget time-out.

Studentlaget kom seg igjen og økte ledelsen og gikk opp til 13–9. Randaberg var igjen havnet bak og slet med å «drepe» ballen.

Men, det var ikke noen grunn til å gi seg, for nok en gang kom laget tilbake, to poeng bak på 13–15. Da gjaldt det å komme seg videre. Nitra har gode spillere, dem også. En av dem heter Klara Babanova. Hun sørget for flere viktige poeng til Nitra.

RIL-damene hadde kanskje ristet av seg åpningssettet, for laget viste etter hvert mer igjen i alle spillets faser. 16–16 ble til 17–16 ledelse da Maria Dahl viste godt igjen fra kant og hamret løs.

* 20–22, smash Wilde Jakobsen

Randaberg hadde altså kommet tilbake. Randaberg gikk opp i 23–20 da Tuva Aarrestad «drylte» løs. To poeng unna settseier.

Nitra gav seg ikke. Klara Babanova fyrte løs fra kanten og sørget for at laget var poeng bak på 22–23, før det ble 23–23.

Wilde Jakobsen fikk et godt legg, fyrte løs og Randaberg hadde settball. Den ble misbrukt og man var likt på 24–24.

Så etter en lang ballveksling, Karoline Nore slo ballen ut av banen og da var det Nitra som hadde settball. Den tok laget godt vare på og vant setett 26–24. Surt for Randaberg som også hadde settball.

Nitra-spillerne slo godt fra seg mot Randaberg. Foto: Per Thime

Hvis det ble seier til hjemmelaget også i det tredje settet, da skulle man spille det som heter «golden-set», altså ett sett ekstra for å avgjøre hvilket av de to lagene som skulle ta seg videre i Europacupen.

I det tredje settet var det jevnt lenge, og Randaberg hang bra med. Fram til 10–9 til hjemmelaget hadde ikke noen av lagene hatt mer enn ett poengs ledelse. Da Karoline Nore servet sto det 10–10.

Wilde Jakobsen slo til med en god blokk da RIL tok ledelsen 11–10.

* 16–17, smash Karoline Nore

Randaberg var oppe i ledelsen på 17–16, da tok hjemmelaget time-out. Det gikk altså mot en spennende avslutning på det tredje settet.

Hjemmelaget utlignet til 17–17 og man var like langt igjen. Karoline Nore sendte RIL-damene opp i 18–17 ledelse. Nitra smashet i eget nett og Randaberg økte til 19–17.

Da så det bra ut.

Maria Dahl hamret løs fra kanten til 20–17 ledelse. Skulle det holde ?

Nitra reduserte og hold seg inne i settet, 18–20. Laget kom også opp på 19–20, men servet så ut og RIL opp i 21–19 ledelse.

22–19 ble det også, for hjemmelaget ble dømt for et dobbeltslag, RIL tre baller unna settseieren. Et serveess fra Maria Dahl og 23–19 til Randaberg.

Randaberg fikk settball og vant settet da Nitra smashet ut av banen. Randaberg sto distansen og vant 25–19.

Vant Randaberg det fjerde settet, så var også laget videre i E-cupen.

Starten på settet var den aller beste, for RIL-damene ledet 4–1 da hjemmelaget tok time-out.

Hjemmelaget kom på banen igjen, og var forandret og gav Randaberg kamp om hvert eneste poeng. Det sto 5–5 da Tuva Aarrestad smashet inn til 6–5 ledelse.

Målet var klart; det dreide seg om å vinne settet for å være sikret avansement.

En serv i nett og et svakt mottak sendtre RIL opp i 8–6 ledelse. Nitra slo tilbake og vant to poeng, til 8–8.

Her var det ikke slutt. En av hjemmelagets spillere endte inn i et reklameskilt da RIL-spillerne igjen tok ledelsen 10–8.

Tuva Aarrestad sørget for 11–9, det var spennende - og ikke over. Nitra virket overhodet ikke som i første sett. Laget servet til dels svakt og gjorde feil. Randaberg kom seg opp på 13–10 ledelse.

Wilde Jakobsen smashet via Nitra-blokken og ut, slik at Randaberg var foran med 14–10.

Dette burde laget klare og da Karoline Nore slo inn 15–10 så det også mye, mye bedre ut.

Randaberg var i ferd med å ta seg videre i E-cupen, hvis det fjerde settet ble vunnet.

Dasha Stuzhuk sto også fram med viktige poeng, som da hun sørget før 18–11 ledelse. Hjemmelaget virket å være sluttkjørt, for i denne fasen av kampen kjørte Randaberg fullstendig over hjemmelaget.

Marthe Lassesen kom inn for Randaberg, på serveplass og var med å vinne tre poeng på rad. 21–12 ledet Randaberg og feide hjemmelaget av banen i denne perioden.

Men, det snur fort i volleyball, for Nitra gav seg ikke. Laget kom seg opp på 22–16 til Randaberg - før Randaberg økte til 23–16 og var to baller fra settseier og avansement i E-cupen.

Et svakt mottak fra Randaberg sørget for ny redusering, men fortsatt to poeng til settseier.

En smash i nettet fra hjemmelaget og det var settball.

Randaberg sto distansen og vant settet 25–18. Laget er videre i Europa hvor laget skal spille mot et portugisisk lag.

Dermed var det et femte-sett igjen, men Randaberg var altså klare for videre spill i Europa.

Det var altså først til 15 poeng i det femte og siste settet. Randaberg var kommet i gang og ledet 6–4. Nitra kom tilbake, utlignet til 6–6, men serven endte i eget nett og RIL-damene tilbake i ledelsen.

Maria Dahl sørget for to poengs ledelse, 8–6, da lagene skiftet siden på banen. En god blokk sendte Randaberg opp i 9–6 ledelse, og da begynte noen av de rundt 300 på tribunen å forlate hallen.

En nettberøring førte til 10–6 ledelse, og Randaberg kontrollerte og hadde altså levert en imponerende snuoperasjon etter at hjemmelaget ledet 2–0 i sett. Tuva Aarrestad slo i nettet, da ble det redusering til 10–8.

Nitra hadde ikke den energien de hadde i de to første settene. Randaberg gikk opp til 13–8 ledelse og skulle sannelig snu hele kampen og ta hjem seieren.

Randaberg fikk matchball på 14–10. Smashen fra hjemmelaget endte ut av banen og Randaberg vant 15–10 og kampen 3–2.