FOTBALL: Gymlærer og kantineansvarlig ved Grødem skole, Frank Mauritzen (58) har en innholdsrik fotballkarriere bak seg. Ansatt på skolen har han vært siden 1992.

Mauritzen hadde sine barndomsår på banen i Kvernevik, vokste opp med Ingve Bøe og Ivar Hauge som forbilder, spilte for Sunde da laget kom til finalen i Norway Cup i 1979, gjorde sin innsats på Randaberg idrettslag i 11 år, og var en del av Viking fra 1985 til 1986.

– Året på Viking husker jeg veldig godt. Den gang var det mange artige kommentarer i garderoben, og jeg husker Svein Fjælberg som lagets beste, han var en dyktig og grepa kar, forteller Mauritzen, og tilføyer.

– Husker da jeg skulle gi meg, et år var mer enn nok følte jeg den gang. Da fikk jeg kjeft av treneren, som mente det var for tidlig å gi seg. Må huske på at jeg den gang var ung og utålmodig. I dag angrer jeg på det valget. Jeg skulle bare kjørte på, gitt gass og blitt med videre.

Han forteller at Viking var annerledes på 1980-tallet enn det er i dag.

– Den gang var det flere spillere fra Stavanger og fra rundt omkring i fylket vårt, nå er de fleste spillerne innkjøpt fra utlandet.

Den gang Mauritzen spilte på Viking var det britiske Bill Foulkes, og Sverre Andersen og Svein Kvia som trente laget. Den som stod i mål var Erik Thorstvedt, som regnes for å være Norges beste keeper gjennom tidene, og som etterhvert skulle få sin karriere i engelsk fotball.

– Vi var et lag med gode fotballspillere og et godt miljø.

Mauritzen er fornøyd med jobben sin som lærer. Foto: Simen Ingemundsen

Hans største opplevelse som fotballspiller fra tiden i Viking var da laget spilte treningskamp mot Tottenham i 1985.

– Glemmer ikke da vi spilte uavgjort mot Tottenham, det hadde jeg aldri trodd. Jeg hadde trodd det engelske laget kom til å vinne, men det ble 1–1. Noe som var svært overraskende.

Gjevt var det også for Mauritzen og spille på Sunde for fullsatte tribuner i 1979. Mauritzen hadde totalt 14 kamper på Viking, og likte seg best som spiss, men ble også brukt som midtbanespiller.

– Husker hvor stort det var å møte og spille mot de argentinske fotballspillerne Osvaldo Ardiles og Mario Kempes som den gang var på Tottenham. Det å få spille mot slike store fotballspillere på Stavangers egen stadion var stort.

Fra tiden i Randaberg idrettslag husker Mauritzen godt keeper Ola Randaberg, han med rekord i antall klubbkamper.

– Slike fotballspillere har vært en sann glede å spille på lag med, avslutter han, som også spilte på veteranlaget til Viking i nærmere 10 år.