VOLLEYBALL: Randaberg gjorde det laget kom for, å plukket tre poeng med seg fra Ryfylke. Det var topp mot bunn, men studentene fra Sand består å talentfulle spillere, som Melina Mol. det var en spiller som plukket bra med poeng, men mot Randaberg ble det som forventet ikke nok.

Når det er sagt så bør Randaberg ta tak i noe, nemlig å unngå perioder hvor man slipper seg ned ved klar ledelse. Det skjedde også i denne kampen, men de vant 3–1.

Slipper seg ned

Studentene hang bra med, men Randaberg slapp seg også ned i slutten av første sett. Laget ledet 22–13, men slurvet bort det ene poenget etter det andre. Trener Espen Sørbø tok time-out på 22–18 ledelse – for det måtte skjerping til.

Wilde Jakobsen tok ansvar, fyrte løs og sikret 23–18 ledelse. Settball ble det da Topp Volley smashet ut av banen, men hjemmelaget knep poeng og det sto 24–19. Randaberg rotet på neste ball, og da var det 24–20. Hjemmelaget hadde gjort en god innsats mot storfavorittene. Wilde Jakobsen slo ballen ut, da var det 24–21. Det ble også 24–22 på et serveess – og ny time-out for Randaberg.

Skulle Randaberg rote dette bort? Nei, de gjorde ikke det, for Randaberg slo tilbake, vant settet 25–22. Randaberg burde avgjort det tidligere, men hentet seg inn med knapp margin og ledet 1–0 i sett, tross alt.

Wilde Jakobsen scoret som vanlig godt med poeng. Foto: Arkivbilde

I det andre settet var det annerledes, for Randaberg hevet seg, la seg på et helt annet nivå en hjemmelaget, i hvert fall i første del av settet.

Ledet klart, men ...

Randaberg kontrollerte, spilte godt i forsvar, leggene satt og ikke minst ble det avsluttet solid i angrep. Inn på banen kom også Hermine Fossmark, 2008 modell og fikk prøve seg da Wilde Jakobsen satte seg på benken litt. Da ledet Randaberg 13–7.

Men, hjemmelaget kom tilbake, slo seg inn i kampen og Randaberg tok time-out på 13–11 ledelse. Inn på banen igjen kom Wilde Jakobsen. Randaberg ledet stort, men slapp altså Topp Volley inn igjen i kampen. Det sto 14–12, men Wilde Jakobsen var tilbake og ordnet 15–13 ledelse.

Det ble egentlig nok et sett hvor Randaberg måtte jobbe for poengene, i en kamp som på forhånd var forventet å bli en klar 3–0 seier, og ikke nødvendigvis etter tre jevne sett.

Randaberg dro litt ifra, ledet 20–16 og hjemmelaget tok time-out.

Var det gjort? Nei, for Randaberg bør ta tak i hvordan man skal holde trykket oppe – og holde seg unna «down-perioder» mot det som skal være klare settseire.

Det sto 22–21 til Randaberg, men en time-out gjorde susen og laget vant 25–21 til slutt.

Randaberg ledet 2–0 i det tredje settet, men studentene slo seg løs og knep poeng etter poeng. Topp Volley ledet 6–3 i det tredje settet, blant annet fordi Randaberg ikke maktet å «drepe» ballen på avslutningene.

Dasha Stuzhuk blokket poeng for Randaberg og laget fikk 6–6, men etter det ble det 7–6 ledelse og Topp Volley tok time-out. I andre sett kom også 2. legger Maria Åsmul på banen for Randaberg-damene.

Melina Mol hadde for hjemmelaget en bra kamp, og serveess. To raske fra Mol og laget ledet 9–8, men det ble 9–9 og 10–9 ledelse til Randaberg. Igjen tydet det på et jevnt sett mellom de to lagene.

** 19–17 (serveess, Melina Mol)

Randaberg havnet i trøbbel, fordi Melina Mol presset Randaberg skikkelig. Mol leverte spill av topp klasse og hadde flere serveess, men også gode avslutninger.

Randaberg havnet bak, hjemmelaget ledet 20–17 da Randaberg tok time-out, fordi laget var på hæla, men det var ikke over.

Hjemmelaget fortsatt, ledet 21–17 – før Randaberg knep et viktig poeng. Kaja Flatekvål berget poeng og reduserte, men det var Topp Volley som var i førersetet.

22–18, Randaberg var påvei mot tap i settet, noe som var meget overraskende. Ut gikk Maria Åsmul og inn Live Sørbø som legger.

Topp Volley hadde teften av seier og slo seg til settball. Før kampen hadde ikke jentene fra Sand vunnet et sett i serien og her vant de 25–18 mot Randaberg i det tredje settet.

INGEN hadde trodd at Topp Volley skulle ta sett mot Randaberg.

Randaberg vant, men måtte slite mot Topp Volley. Foto: Arkivbilde

Da var det sett fire – ett sett som Randaberg kom bra i gang med. Hjemmelaget tok time-out da Randaberg ledet 8–4.

Nå burde Randaberg rett og slett ta dette hjem. Randaberg fortsatt med en god blokk, ledet 9–4 og 10–4.

I denne delen av settet var innsatsen tilbake, for nå jobbet damene for poengene. Topp Volley reduserte, knep poeng, men etter en lang ballveksling ble det 11–5 da Ariel Vaigafa fikset poeng.

Randaberg kontrollerte nå – men det hadde laget også gjort i første og i andre sett. 12–5 ble til 13–5, for Topp Volley reduserte.

Kaja Flatekvål slo fra kant og Randaberg gikk opp i 16–7 ledelse da studentlaget tok time-out.

Randaberg hadde kontrollen, i øyeblikket og burde nå ta settet klart og vinne kampen 3–1.

Som tidligere i kampen, Randaberg slapp seg litt ned, noe som førte til poeng for hjemmelaget. 16–7 ble til 16–11 og da var det time-out Randaberg.

Men, selv om Topp Volley-jentene knep noen poeng, så var det slik at Randaberg var mer påskrudd en i tidligere faser i kampen.

Alt så bra ut da Kaja Flatekvål sørget for 20–11 ledelse og Live Sørbø servet og det ble poeng etter feil hos studentene.

Hjemmelaget virket mer slitne, men hang seg litt på. Randaberg ledet 22–15 da Espen Sørbø tok time-out.

Randaberg fikk matchball på 24–15, og Wilde Jakobsen hamret ballen i gulvet.

Randaberg vant 25–15 og 3–1 og er på topp i eliteserien, etter en meget ujevn kamp fra randaberg - men laget vant og det var det viktigste.