VOLLEYBALL: TIF Viking fra Bergen var favoritter, men Randaberg har vært bra - og har i perioder vist at laget er fullt på høyde med de beste lagene i landet.

Nå var det NM det dreide seg om, kvartfinalen - altså et steg mot cupfinale.

Randaberg startet bra, ledet 9–6 i første sett. Ting så ut til å fungere, men så snudde det. Server i nett og svake avslutninger snudde settet. Gjestene viste seg fram med gode avslutninger fra både kant og midtsposisjon. Når det ikke fungerte optimalt hos hjemmelaget førte det til at bergenserne stakk av mot slutten og vant settet så klart som 25–19.

Gøran Rønneberg og Randaberg var ikke på det nivået laget har vist så lang i sesongen. Periodevis var det svært rufsete. Foto: Per Thime

Innledningen på sett to var heller ikke av topp klasse fra Randaberg. TIF Viking ledet 7–2 før hjemmelaget fikk et par kjappe poeng. Det sto 5–9 da gjestene nådde 10–5 ledelse.

Hjemmelaget slet med å komme seg inn i kampen. Periodevis var det lite og ingenting som fungerte. Gjestene høyvokste spillere var i perioder hakket bedre og vel så det. Når det i perioder er flere servefeil, da blir det enda vanskeligere. Da det sto 12–20 hadde Randaberg hele fem servefeil.

Det ble en real nedtur for hjemmelaget - for TIF Viking kjørte over Randaberg i det andre settet. Randaberg var sjanseløs og tapte settet hele 15–24.

Alt tydet på at det dermed bare var ett sett igjen, for lite og ingenting tydet på at Randaberg skulle klare å snu kampen.

Randaberg kom imidlertid greit i gang i det tredje settet og var oppe på 3–3 før TIF tok neste poeng.

Servefeil og smash ut sendte TIF opp i 7–5 ledelse, da tok Randaberg time-out.

Etter 60 minutters spill hang Randaberg med i tredje sett. Mindre servefeil og bedre avslutninger sendte laget bak på 14–15, men det var bedre takter fra laget da Kjetil Riisland smashet inn poenget. Samme spiller sørget for 15–15 og da tok TIF Viking time-out.

Var det likevel håp for Randaberg?

Det så faktisk sånn ut da laget gikk opp i 16–15 ledelse da gjestene smashet ut. Nå gjaldet å holde dette settet ut. Det så bra ut da gjestene tok ny time-out på 19–17 ledelse til hjemmelaget, takket være en feilserv og en smash ut fra bergenserne.

TIF byttet to spillere for å se om det kunne hjelpe. Laget kom á poeng på 19–19, men Rune Berg dukket opp i midten og satte neste poeng, 20–19 til Randaberg.

Gjestene har flere gode spillere, hvor flere er gode blokkspillere. Da laget tok tilbake ledelsen, 21–20 var det etter en godt utført blokk etter smash fra Johannes Helland-Hansen.

Det ble imidlertid en spennende avslutning på det tredje settet, for Randaberg nektet å gi seg. De hadde fattet nytt håp.

23–22 ble det etter en suser fra Steffen Bauerochse. Samme spiller sørget for settball etter en god blokk. Dermed var det settball for Randaberg.

Jo visst! Randaberg vant faktisk settet. Det var rett og slett imponerende etter to meget svake sett. 25–23 sto det på tavla.

Joda, de måtte på gulvet noen ganger, men TIF Viking var i dag hakket bedre enn Randaberg og vel så det - i store deler av kampen. Foto: Per Thime

I det fjerde settet var det Randaberg så måtte vinne for å få et femte og siste sett. Innledningsvis var det da også jevnt, til 6–6. Da kom det to knallharde smasher og en god blokk fra TIF Viking. det sendte laget opp i en klarere ledelse.

Det ble også vanskelig å ta igjen for Randaberg, selv om laget gjorde et bra forsøk. Men, da det sto 19–11 var det klart for de aller fleste at dette ikke kom til å gå veien for Randaberg.

Dessverre var hjemmelaget tilbake der de var i de to første settene. Fem feilserver var notert da gjestene leder 23–15 og bare hadde to baller igjen før semifinaleplassen var sikret.

TIF Viking gjorde det - vant settet og kampen 3–1. Randaberg er ute av cupen, hvor det meste var avgjort etter de to første settene.