VOLLEYBALL: Det blir langtur på RIL-damene når de lørdag spiller kvartfinale i NM. Øksnes er stedet - en kommune med vel 4.500 innbyggere og hvor kommunesenteret ligger i Myre.

I kommunen finnes det også volleyball, og et godt kvinnelag. Øksil IL spiller ikke i eliteserien, men i 1. divisjon. På kvinnelaget er det derimot flere spillere med solid erfaring både fra BK Tromsø, landslag og fra spill i utlandet - og for andre norske klubben.

Lisbeth Woie har erfaring både her og der - som på Randaberg for noen sesonger siden. Sammen med tvillingsøster Cecilie og Ragni Steen Knudsen utgjør de haugevis med rutine - og poeng for laget som topper 1. divisjon med full pott og som ikke har avgitt et eneste sett på seks kamper.

Dette er laget RIL-damene skal spille mot lørdag. På bildet er ikke tidligere RIL-spiller Lisbeth Woie med. Foto: Øksil IL

– Tiden min i Randaberg var utrolig fin og ikke minst gøy. Den erfaringen jeg fikk i Randaberg med både europacup, cupgull og seriegull i ung alder har nok gitt meg mye rutine og erfaring som jeg har kunne bidratt med i andre klubber som BK Tromsø. Da jeg kom til BK Tromsø var de et 1.divisjonslag som hadde et sterkt ønske om å spille i eliteserien. På veldig kort tid gikk vi fra 1.divisjon til å vinne både eliteserie og cupgull med klubben. I tiden i BK Tromsø spilte vi mange gode og tette oppgjør mot Randaberg, forteller hun

Hun trekker fram Randaberg som ett av de lagene det alltid var moro å spille mot fra tiden i BK Tromsø. Hun mener RIL-damene denne sesongen ikke er noe svakere enn i forrige sesong - hvor RIL-damene hadde en god sesong.

– Det er det ikke noen tvil og og laget har mange gode og rutinerte spillere. Årsaken til at jeg, Cecilie og Ragni valgte å dra til Øksil er fordi det alltid har vært planen «til slutt» og nå føltes tiden rett for alle. Vi vet at det kom som et «sjokk» da vi var på topp med klubben i Tromsø og det var mange som plutselig forlot klubben. Men for oss var det en naturlig overgang da mange spillere hadde bestemt seg for å prioritere jobb eller skole og hjemklubben vår ønsker å ta steget opp i Eliteserien.

Randaberg møter 1. divisjonslaget Øksil førstkommende lørdag når det er NM-kvartfinale. Det kan bli en av sesongens tøffeste kamper. Foto: Per Thime

Det er altså i Vesterålen kampen skal spilles på lørdag. Lisbeth har spilt volleyballkamper mange steder, men ingenting er som hjemme, mener hun. Randaberg har litt av hvert i vente.

– Interessen for volleyball hjemme på Myre er enorm. Jeg tror ingen andre klubber i Norge kan konkurrere med Øksil når det kommer til arrangement og publikum. Jeg har reist og spilt rundt i hele Norge og det er ingen andre klubber selv i eliteserien som har så mye publikum og interesse som det er hjemme på Myre når det er storkamp. Så selv om Randaberg ønsket seg hjemmekamp, så tror jeg de vil få en veldig spesiell og morsom opplevelse med å spille på Myre, med mye mer publikum og trøkk enn hva de ville fått på hjemmebane eller noen andre plasser i Norge.

Når de to lagene møtes på lørdag om å ta seg videre til semifinalen, så er det Randaberg som får være knepne favoritter. Men selv om det er en divisjon i forskjell på lagene, så vet også Randaberg at de møter en motstander som holder godt eliteserienivå.

– I forhold til kvartfinalen vil jeg tro vi har litt lavere skuldre enn Randaberg. Vi er jo i utgangspunktet et 1.divisjonslag som er krydret med 3-4 spillere som har spilt på toppnivå. Vi som kommer rett fra BK Tromsø har jo vunnet kampene mot Randaberg forrige sesong og vet hva som skal til for å slå de, men det er mye enklere sagt enn gjort. De er det antatt beste laget i Norge nå av en grunn og det vil nok være den hardeste kampen for oss å vinne i år. Men alt kan skje i cup og ingen av lagene går ut på banen for å tape. Det er nok en grunn til at det er akkurat denne kampen det er knyttet mest spenning mot i cupen på damesiden.