Damene vant thriller - lå under 1–2, vant 3–2

Damene var favoritter, men det var slettes ikke ventet noe gratis da ØKSIL var motsander på bortebane.

Randaberg møtte nyopprykka ØKSIL, noe som ble en tøff kamp for Randaberg.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Det ble uhyre spennende da Randaberg-damene spilte mot ØKSIL i ettermiddag. Damene vant 3–2 til slutt, men lå under 2–1. Snuoperasjonen var sterk, for ØKSIL er det mange lag som kommer til å slite skikkelig med, spesielt når laget har én spiller alene - som plukket med seg 42 poeng. Wilde Jakobsen viste også klasse med sine 26 poeng.

I det første settet var det Randaberg som tok initiativet, men hjemmelaget hang også godt på - anført av Ragni Steen Jensen, som er lagets nøkkelspiller.

Randaberg ledet 7–4, blant annet etter flere gode avslutninger fra lagets nykommer, Ariel Vaigafa.

Bra jobbing i forsvar, kombinert med gode framlegg gir ofte poeng. Randaberg hadde et overtak, som da Karoline Nore satte poeng til 10–5. ØKSIL hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg, for Randaberg måtte slite for poengene. Hjemmelaget tok inn og Randaberg tok time-out på ledelse 10–8. Ariel Vaigafa slo inn det neste poeng, men da var ikke hjemmelagets blokk til stede.

Randaberg var i føringen og gikk opp til 14–13 da Dasha Stuzhuk hamret inn poeng fra sin midtposisjon. Da Wilde Jakobsen vant en blokk ble det 15–11 og hjemmelaget tok time-out da Ariel Vaigafa slo til med realt serve-ess. Hjemmelaget leverte i denne perioden meget ujevnt og gjorde flere feil enn Randaberg.

Randaberg var i ferd med å ta kontroll over settet, på 17–12 ledelse.

Men, så er det lagets stjernespiller, Ragni Steen Knudsen. Hun leverte poeng etter poeng og holdt hjemmelaget inne i settet. Tre kjappe poeng og ledelsen var skrumpet til å lede 17–15, og da var det ny time-out til Randaberg.

Randaberg sleit - skikkelig. De hadde et overtak, men lyktes ikke med alt. Bedre ble det da Wilde Jakobsen satte poeng etter en solid smash. Da ledet Randaberg 18–16, men dette lå og vippet. Hjemmelaget ble så dømt for dobbeltfeil, 19–16 og Wilde Jakobsen sørget for 20–16 på et serve-ess. Randaberg var tilbake i god ledelse, kunne det se ut som.

Det ble en spennende avslutning, og Randaberg er ikke det eneste laget som kommer til å slite mot ØKSIL. Steen Knudsen kjørte på, reduserte og Randaberg ledet med ett poeng, 20–19.

Randaberg var ustabile og presset Randaberg blant annet på serv. Der lyktes de i store deler av det første settet.

Randaberg fikk poeng, hjemmelaget tok time-out da Randaberg ledet 22–19. Settet nærmet seg 30 minutter da Randaberg gikk opp i 23–20 ledelse.

Randaberg fikk settball da Wilde Jakobsen smashet. En solid blokk fra Randaberg gjorde susen, for Randaberg vant settet 25–21, i et sett som var bra fra begge lagene og om varte i 30 minutter.

Randaberg-damene fikk en vrien oppgave borte mot ØKSIL.

I det andre settet var det også jevnt innledningsvis. Randaberg ledet, men hjemmelaget utlignet til 4–4.

Det var flere som hang seg på - og snakker vi slagstyrke så var det to spillere, Wilde Jakobsen fra Randaberg som hamret løs, men det sammen gjorde hjemmelagets Ragni Steen Knudsen. Hun reduserte til 8–9 og tok sitt 14 poeng i kampen. Wilde Jakobsen hadde på dette tidspunktet satt 11 poeng for Randaberg, det samme hadde da Ariel Vaigafa.

Rundt 250 tilskuere var på plass i hallen på Myre. de fikk se et hjemmelag som ikke gav seg, for ØKSIL slo tilbake og tok ledelse 15–14 da Steen Knudsen hamret inn poeng. Det var hennes 17 poeng og var en spiller Randaberg sleit skikkelig med å stoppe.

Samme spiller økte til 16–14 og Randaberg var i trøbbel.

Videre var det som dette:

* 17–14, time-out til Randaberg

* 18–14

* 18–15

*19–15 (blokk)

* 19–16 (servefeil)

* 20–16 (smash)

* 21–16 (blokk)

Randaberg gikk mot tap i settet, for hjemmelaget hadde marginene med seg. Wilde Jakobsen reduserte til 21–17 ledelse til hjemmelaget.

Men en servefeil sendte hjemmelaget foran med 22–17 og det meste tydet på seier til det nyopprykka laget i det andre settet.

Settseier ble det til ØKSIL, for laget var i sett to bedre enn Randaberg og vant 25–18, en ganske klar seier.

Wilde Jakobsen var som vanlig sentral for Randaberg.

Da var det slik at Randaberg burde komme til hektene i det tredje settet. Men, hjemmelaget hadde fått teften av seier. Anført av Ragni Steen Knudsen og «superserver» Marianne Loftesnes kom laget seg i ledelsen med 8–4. Randaberg var havnet bak, blant annet etter tre serve-ess fra Loftesnes. Da var det på tide med time-out for Randaberg.

Randaberg slo tilbake umiddlerbart, for Maria Dahl kastet seg på og laget var de to poeng bak. Karoline Nore slo til med serve-ess og da var det 8–7 til hjemmelaget. Det var en kamp som sto og vippet, for her gjaldt det også å ta vare på sjansene man fikk.

Det gjorde hjemmelaget mye bedre enn Randaberg gjorde. Det var ØKSIL som var i ferd med å gå på en smell. Hjemmelaget leverte varene bedre enn Randaberg. ØKSIL blir et lag å regne med blant de to-tre beste lagene i sesongen.

Men, kunne Randaberg snu dette?

Det var faktisk ikke så mye som tydet på det. Hjemmelaget beholdt en solid ledelse på 16–9 og gikk mot nok en klar settseier foran en entusiastisk hjemmepublikum. Randaberg var ute av balanse, blant annet i blokkspillet.

Den videre utviklingen i settet var denne:

* 17–9

*17–10

* 18–10 (servefeil)

* 18–11 (smash Jakobsen)

* 19–11

Den mest iøynefallende forskjellen i øyeblikket var Ragni Steen Knudsen. Da hjemmelaget ledet 20–11 hadde hun alene stått for 26 poeng. Til sammenligning hadde Wilde Jakobsen 15 poeng for Randaberg, noe som også er meget solid.

Randaberg plukket poeng, men gjorde også flere feil en hjemmelaget. ØKSIL tok time-out på 21–16 ledelse og Randaberg hadde serv. Nytt poeng via smash og solid 22–16 ledelse.

Settet ble vunnet av hjemmelaget, for Randaberg fikk en svak avslutning på settet som ØKSIL vant 25–18.

Randaberg sleit med nyopprykka ØKSIL.

senvDa var det slik at Randaberg måtte vinne neste sett for å også spille et femtesett.

Innledningsvis var det Randaberg som tok ledelsen, men så ble det etter hvert 4–4 da det kom et serve-ess fra lagets stjerne, Ragni Steen Knudsen.

Videre utvikling i settet var denne:

* 4–5

*5–5

* 6–5

* 7–5

* 8–5

Randaberg kom bak igjen, for hjemmelaget viste styrke - blant annet på serv. Laget hadde over dusinet med serveess gjennom kampen.

Wilde Jakobsen slo også til på serve, med et ess. Randaberg reduserte til 7–8, men like etter ble det en blokk som endte ut og da var det 9–7 til ØKSIL.

Live Sørbø sendte servet ett ess avgårde, da var det 11–10 til hjemmelaget. Like etter, etter en lang ballveksling ble det nytt poeng, til 11–11.

Randaberg og Maria Dahl sørget for 12–11 ledelse til Randaberg. Hadde det snudd for godt? Hjemmelaget tok da time-out.

Ragni Steen Knudsen, poengplukkeren, får ofte servert gode legg - som da hun utlignet til 12–12. Randaberg tok tilbake ledelsen etter feilserv - og økte til 14–12 da Maria Dahl plukket et viktig poeng.

Videre var det som dette:

* 13–14

* 13–15 (Maria Dahl)

* 14–15 (Steen Knudsen)

* 14–16

* 15–16

* 15–17

* 15–18

Randaberg hadde noe på gang. Kaja Flatekvål sørget for 18–15 ledelse, men kunne ikke hvile seg, det var lenge igjen. ØKSIL reduserte til 16–18 og det ble 17–18 etter en smash ut fra Wilde Jakobsen. Maria Dahl viste også mye bra, hun plasserer godt og gjorde det da det ble 19–17 ledelse.

Alt lå imidlertid til rette for en spennende avslutning.

Randaberg tok ledelsen 20–18 da hjemmelaget slo til med sin femte sewrfeil i settet.

Randaberg kom seg opp på 21–18 ledelse, og dermed tre poengs ledelse. 21–18 ble til 21–19, for Randaberg servet i nettet.

I dette settet var det flere som viste seg fram, men et ekstra pluss til Maria Dahl som sørget for viktige poeng.

Randaberg ledet 23–19 og hjemmelaget tok time-out. To baller til settseier.

ØKSIL reduserte til 20–23 og Loftesnes på serv kan være en sikker vinner. Det ble et serveess nok en gang.

Da sto det 23–21 til Randaberg og dette var ikke avgjort. 23–22, Steen Knudsen med sitt 35 (!) poeng i kampen.

Randaberg hadde poenget å gå på, men ble jaget.

Svakt mottak og framlegg endte i nettet og det var 23–23. Randaberg ledet 23–19 og var i ferd med å tape kampen.

Ragni Steen Knudsen sørget for 24–23 og matchball for hjemmelaget, men først time-out for Randaberg.

Randaberg svarte, det sto 24–24 etter servefeil fra Loftesnes.

For en sjeldens gangs skyld, Steen Knudsen smashet i nett, Randaberg med 25–24 ledelse og settball.

Men, det ble 25–25 ved Steen Knudsen. Wilde Jakobsen var fremme med slegga, hamret inn 26–25 ledelse og ny settball.

Wilde Jakobsen smashet via blokken og ut, det ble settseier til Randaberg med 27–25.

Da var det ett sett igjen, til 15 poeng. Hjemmelaget tok ledelsen, men Randaberg hang med.

Randaberg opp i 3–2 ledelse da Wilde Jakobsen hamret inn sitt poeng nummer 22 i kampen.

Den videre utviklingen var denne:

* 3–3

*4–3

* 4–4 (Jakobsen)

* 4–5 (smash feil, Steen Knudsen)

* 5–5 (blokk)

* 6–5 (smash nett, Maria Dahl)

* 6–6 (dipp, Sørbø)

* 7–6 (smash feil, Jakobsen)

* 7–7 (smash feil)

* 7–8 (Adolfsen)

Randaberg ledet halvveis, for Jenny Adolfsen viste seg fram på et viktig tidspunkt, for det var halvspilt i det siste settet.

* 8–8 (smash)

* 9–8 (smash ut)

* 9–9 (Flatekvål)

* 10–9 Smash

* 10–10 (smash Jakobsen)

Inn på serv, Marthe Fredheim

* 10–11 (blokk, Jakobsen)

Da var Randaberg i ledelsen 11–10 og da tok hjemmelaget time-out. Det var sinnsykt spennende.

Her var det fire poeng hjem til seier i kampen for Randaberg. Det ble 11–11 de serven endte langt ut av banen.

Hjemmelaget tok ledelsen 12–11 etter en feil-smash fra Wilde Jakobsen.

Da var det ØKSIL som var tre poeng fra seier i kampen. 12–12 ble det da hjemmelaget smashet i nettet ved Steen Knudsen. Etter en lang ballveksling vinner hjemmelaget poenget og ledet det 13–12 og var to poeng fra seier.

Nå måtte Randaberg svare. Men før spillet ble satt i gang var det time-out for Randaberg.

Wilde Jakobsen slo til med en real monsterblokk, det sto 13–13.

Så smasha hjemmelaget feil og ballen havnet ut av banen - på matchball til Randaberg, for laget ledet 14–13 i det som etter hvert ble et fyrverkeri av en volleyballkamp.

Ja, det gikk - for Randaberg vinner settet og kampen. 15–13 i det avgjørende settet. Dasha Stuzhuk slo til med en knallblokk da det siste poenget kom.

En spennende og artig kamp, god reklame for volleyball - og ikke minst en meget sterk snuoperasjon fra Randaberg som lå under 1–2, men som vinner 3–2 i en kamp som varte i to timer.

Publisert: