LØPING: - PB-Milå er et helt nytt løp som skal finne sin plass i en allerede tettpakket terminliste. Nå er det i skrivende stund 10 dager igjen til løpsstart og vi har passert 300 påmeldte, sier Alexander Middleton.

Det er noe arrangøren er godt fornøyd med, men de både tror og håper at antallet startende skal bli enda større.

– Vi forventer å passere 350 påmeldte og drømmer om å nå fulltegnet løp på 400 løpere. Uansett er det duket for løpsfest på Randaberg 24. September. 3-400 deltakere på et helt nytt og ukjent løp med kun 1 distanse å velge mellom er meget solid og gir absolutt noe å bygge videre på, men først må vi gi løperne og publikum en skikkelig opplevelse, slik at alle ønsker å komme tilbake igjen neste år.

Alexander Middleton er fornøyd med påmeldinge, men sier at de ennå håper på 400 løpere på startstreken. Foto: Arkivbilde

Når det skal arrangeres et slikt løp så er det også mye som skal på plass. Arrangøren stiller nemlig ikke bare opp, deler ut startnummer og sender deltakerne ut på turen på 10 kilometer.

– Så langt ser alt ut til å være under kontroll. Startnummer er på vei med posten, medaljer er ankommet og oppgaver fordel ut på de mange frivillige som stiller opp. I tillegg er det kontroll på hva vi trenger av gjerder og telt. Det tilbys mat og drikke på AfterRun. Uten gode sponsorer og samarbeidspartnere kunne vi ikke dratt i gang dette. Jeg har virkelig troen på at dette skal bli et flott arrangement for Grødem Runners og Randaberg. Vi skal få vist frem Randaberg og dugnadsånden som finnes i bygda på en god måte.

Nå er ikke værmelding ankommet startstreken ennå, men arrangøren håper og tror på en finfin fest langs løypa.

– Oppfordringen til innbyggere i Randaberg er å møte opp langs løypa og heie løperne frem. Det betyr enormt mye for opplevelsen til løperne at det er publikum langs løypa. Ta med flagg, fløyter og hva det måtte være og bli med på festen. Vi gleder oss!