VOLLEYBALL: Det så ut til å ende med 3–0 seier, for Randaberg ledet 2–0 i sett, men i det tredje settet hadde Randaberg lagt alt til side og slapp Lierne unødvendig inn i kampen. Lierne vant det tredje settet 25–16 og da sto det 2–1 til Randaberg.

Randaberg hadde ingen lett oppgave, for Lierne kjemper for å bli blant de seks beste lagene i eliteserien og ville gi Randaberg kamp. Det gjorde de i store perioder og ikke minst i det tredje settet hvor hjemmelaget til tider valset over Randaberg, et lag som før kampen var ubesiret i eliteserien.

Heller ikke i det fjerde settet startet det bra for Randaberg. Hele 6–0 ledet hjemmelaget før Randaberg spilte seg inn i kampen og kom seg foran i poengprotokollen. Randaberg lå under 0–6, kom seg opp på 7–6 ledelse og ting fungerte bedre og bedre. Lierne klarte seg, kom seg på banen igjen og utlignet til 13–13 og tok ledelsen 14, 15 og 16–13.

Dasha Stuzhuk sørget for mer spenning da hun utlignet til 16–16, og samme spiller sørget for 17–16 ledelse etter en solid blokk.

Lierne sto godt mot Randaberg og gav seg ikke. Randaberg var foran i fjerde sett, men ikke mer enn poenget, 19–18, som ble 19–19 etter et serve ess.

Det sto og vippet, for dette var ikke avgjort. Randaberg gikk opp til 21–20 da hjemmelaget slo til med en feil smash.

På 21–20 ledelse ble det rødt kort til Randabergs Wilde jakobsen, etter klage til dommeren. Det betyr tap av poeng og da sto det 21–21, det kunne være et viktig poeng for hjemmelaget.

Så smasher hjemmelaget ballen helt feil, poeng til Randaberg. Da var det ledelse 23–21 og to poeng fra seier. Lierne kom tilbake, reduserte til 22–23 og øynet håp i en spennende kamp.

Det ble 23–23 etter en god smash og man var like langt. Randaberg m,åtte slå tilbake, men gjorde ikke det. Hjemmelaget fikk nemlig settball på 24–23. 24–24 ble det da Wilde Jakobsen smashet inn poeng.

Jenny Adolfsen slo til med en solid blokk, Randaberg vant poenget og fikk matchball på 25–24 ledelse. Hjemmelaget smashet ut og Randaberg slo tilbake og vant settet 26–24 og kampen 3–1.

Slik var kampen (for de interesserte):

I første sett sørget Kaia Flatekvål Markus for Randabergs to første poeng, men hjemmelaget fikk også sine poeng i settet hvor lagene fulgte hverandre tett innledningsvis.

Randaberg ledet 7–4, men hjemmelaget slo seg tilbake og kom opp på 8–7 ledelse etter flere gode smasher.

Jenny Adolfsen og Kaia Markhus Flatekvål sendte Randaberg foran igjen og laget tok ledelsen 10–8, i et foreløpig ujevnt sett fra begge lag. Kampens første serve ess kom da Jenny Adolfsen sørget for 11–8 ledelse og time-out til Lierne.

Lierne ga seg ikke, sto i mot presset fra Randaberg og holdt seg inne i settet. Randaberg ledet, men det var jevnt i Liernehallen i settet. 19–17 sto det på tavla til Randaberg, men da hadde hjemmelaget plukket de siste poengene og øynet seier i det første settet. Det ble 19–18 og da tok Randaberg time-out, blant annet etter mindre bra blokkspill.

Randaberg var presset mot slutten av settet, men hjemmelaget smashet feil og Randaberg ledet 21–20. Randaberg hentet seg inn og vant det første settet, 25–20, blant annet etter godt blokkspill mot slutten av settet.

Her fra Randabergs kamp mot Lierne tidligere i sesongen. Da vant Randaberg 3–0. Foto: Arkivbilde
Kaia Markhus Flatekvål fra oppgjøret mot Lierne på hjemmebane. Foto: Arkivbilde

Det andre settet ble innledet med flere feil fra Randaberg som gav gjestene poeng. Liernes tre første poeng kom etter servefeil og smash-feil fra Randaberg. Randaberg hadde imidlertid også gode avslutninger og ledet etter hvert 5–3 - og 8–4.

Randaberg kom foran med 15–10 og så så absolutt ut til å ha bra kontroll på hjemmelaget. Wilde Jakobsen kom godt i gang og slo til med tre strake poeng for Randaberg. Da sto det 17–10 og alt tydet på en grei settseier.

Man skal imidlertid ikke gi seg på 17–10, for hjemmelaget kom tilbake og Randaberg måtte ta seg time-out på ledelse 17–14.

Hjemmelaget kjørte på, kom seg poenget bak på 16–17 - før Randaberg slo seg inn til ledelse 18–16. Kaja Markhus Flatekvål sørget for 19–17 og henne 10 poeng i kampen og med det mestscorende for Randaberg.

Lierne kom ajour igjen og kom seg opp på 19–19, det samme som de hadde i første sett. Da raknet det litt, men kanskje sto de distansen nå?

Randaberg kom seg opp på 21–19 og var igjen på vei til settseier. En lang ballveksling endte hos Wilde Jakobsen. Hun sendte ballen hardt i gulvet og da sto det 23–20.

Dasha Stuzhun sørget for serve ess og settball på 24–20. Randaberg slo seg foran og trygget settseieren, men Lierne knep poeng og settet ble vunnet av Randaberg med 25–21, for Ariel Vaigafa smashet inn settets siste poeng.

Foto: Arkivbilde, Per Thime

I det tredje settet fikk hjemmelaget det første poenget. Spørsmålet var om Randaberg klarte å holde trykket - eller om man slapp seg noe ned på 2–0 ledelse?

Hjemmelaget kom godt i gang, men takket være to smash feil fra Randaberg. Hele 5–0 ledet hjemmelaget - og da burde en time-out være innen rekkevidde.

Det ble det ikke, og Lierne gikk opp i 6–0 ledelse, Ariel Vaigafa gikk ut og Maria Dahl kom på banen. Da ble det time-out for Randaberg.

Randaberg hadde vært passive og det var alt annet enn bra det laget hadde vist innledningsvis av det tredje settet.

Det måtte altså skjerping til, og Maria Dahl sørget for Randabergs første poeng i settet etter en smash. Wilde Jakobsen fulgte opp med smash til 6–2 og like etter ble det ny redusering og Randaberg var med igjen.

Da Maria Dahl smashet inn poeng sto det 8–5 til hjemmelaget. Lierne hadde imidlertid fått seg et forsprang på Randaberg og plukket også poeng. Tre-fire feil fra Randdaberg sendte hjemmelaget opp i 11–5 ledelse og Randaberg sleit.

Randaberg tok time-out på 12–5 ledelse, deres siste i settet.

Sånn umiddelbart hjalp det, for Kaia Markhus Flatekvål reduserte til 12–6 og 12–7.

Randaberg forsøkte med bytte av opplegger, for inn på banen kom Maria Åsmul, ut gikk Live Sørbø. Hjemmelaget var imidlertid det beste laget i denne perioden - og hadde serve ess, gode blokker, solid i forsvar og gode avslutninger. Derfor ledet laget hele 19–7 og var i ferd med å feie Randaberg av banen i det tredje settet. Da Randaberg reduserte til 8–19 var det omtrent siste mulighet å komme tilbake.

Men, Randaberg var i det tredje settet overraskende lite på plass. Lierne benyttet seg av det - og cruiset inn til settseier, ledet 23–13 og vant settet 25–16.

Det tredje settet mot Lierne ble alt annet enn bra for Randaberg. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Randaberg hadde en ting å gjøre, slå tilbake. Innledningsvis gjorde ikke laget det, for Lierne fortsatt og ledet 4–0 da Randaberg tok time-out.

Det rusket igjen for Randaberg.

Ariel Vaigafa slo i nettet og hjemmelaget ledet 5–0, før hjemmelaget smashet feil og Randaberg fikk sitt første poeng, til 1–5.

Det var imidlertid lenge igjen, for Lierne ledet 5–1, som så ble til 6–1 da Kine Gjertsås sørget for fem-poengs ledelse.

Den videre utviklingen var denne:

* 6–2, smash Markus Flatekvål

* 6–3, smash, Vaigafa

* 6–4, smash, Stuzhuk

* 6–5, smash feil, Lierne

* Time-out Lierne

* 6–6, smash, Jakobsen

* 6–7, smash feil, Lierne

* 7–7, smash Lierne

* 7–8, nettberøring, Lierne

* 7–9, smash feil, Lierne

* 7–10, blokk, Ariel Vaigafa

* 8–10, smash Lierne

*9–10, smash feil, Jakobsen

* 9–11, smash, Jakobsen

Randaberg hadde fått seg noen poengs ledelse, men hjemmelaget hadde ikke gitt seg. Skulle det bli et femtesett og seier, så ville det innebære to poeng for seier og ikke 3 poeng ved 3–1 seier. Viktig med tanke på seriemesterkskapet for Randaberg-damene.

Randaberg tok time-out på 14–13 ledelse til hjemmelaget, for damene hadde sluppet Lierne inn i kampen og foran i settet.

Lierne fulgte opp med serve ess og tok ledelsen 15–13, og Randaberg var sterkt under press. Bedre ble det ikke da det ble 16–13 ledelse .

Randaberg kom tilbake, tok ledelsen 17–16, etter et par viktige poeng fra Dasha Stuzhuk. Den ukrainske spilleren noterte seg da for sitt 10 poeng i kampen.

Randaberg tok ledelsen 21–10, men slutt var det ikke. Begge lag hadde mer på laget, det ble jevnt helt inn og det sto 24–24 på lystavla i Liernehallen.

Randaberg plukket de siste to poengene og vant til slutt 26–24 og kampen 3–1.