FOTBALL: Irene spilte sine første fotballkamper på Randaberg, men årene går og siden har hun utviklet seg som fotballspiller. De siste sesongene har det vært LSK-kvinnene, men etter årets sesong var det slutt, for det dukket opp et tilbud fra Sverige og Linköping FC, en tradisjonsrik klubb innen kvinnefotball i nabolandet.

Dirdal har vært på plass en stund allerede – og er således kommet i gang i sin nye klubb.

– Det går veldig bra i ny klubb. Dette er en toppklubb i Sverige som har Champions Leauge kvalikplass, og god historie med å utvikle spillere. Jeg trives veldig godt i byen så langt, og spillergruppen er kjempebra. Støtteapparatet og måten å spille på var mye av grunnen til at jeg valgte denne klubben og det har vært veldig bra så langt, så jeg er veldig sikker på at jeg tok riktig valg, sier hun til Randaberg24.

Dette er Irene Dirdals nye hjemmebane, Bilbörsen Area. Foto: google.maps

Forrige sesong gikk hun skadet til langt på høsten, men fikk med seg en del kamp mot slutten av sesongen for LSK-damene. Norsk kvinnefotball holder et bra nivå, men i Sverige er det enda bedre.

– Jeg trodde ikke overgangen skulle være så stor fra Norge til Sverige, men det har vært mye nytt å sette seg inn i og få på plass. For ikke å glemme språkbarrieren. Den er der virkelig, og med litt dialekt på toppen så sliter noen med å forstå meg, men det fikser seg nok med tiden, humrer hun.

– Men, hvordan ser så en hverdag ut for deg i denne tiden som er?

– Nå er vi i preseason så hverdagen er åpenbart preget av tunge bein og mye trening. Vi kjører doble økter 3 ganger i uken og enkel økt to dager pluss en kamp. Men, trives veldig med det. Vi kommer inn på morgenen rundt klokken 09 og på de lengste dagene er vi her til rundt klokken 17. Vi trener mer enn jeg er vant med og hele opplegget er veldig profesjonelt.

Dette er noe av Linköping. Foto: Linköping kommun

Hun forteller at alt ligger til rette for at hun og laget skal kunne utvikle seg og ta nye steg.

– Vi har kamper hver helg, og skal faktisk møte Vålerenga neste helg, så det blir spennende å se hvordan vi ligger an i forhold til topplag i Norge. Denne sesongen er det ikke lagt opp til treningsleir, men vi starter med cupspill før serien starter opp i april.

– I Sverige er det litt annerledes enn i Norge. Det er delt inn i grupper på fire lag og vinneren av gruppen går direkte til semifinale, så vi får på den måten kjent på det å måtte vinne før serien starter.

Klubben hun nå spiller for er regnet som ett av de antatt topplagene i den øverste ligaen i Sverige.

– Som sagt virker gjengen veldig bra! Kjente et par fra før av, så det har gjort overgangen lettere. Trives veldig godt allerede og merker at dette er en plass jeg kommer til å få det veldig fint. Gleder meg til å spille kamper, det er en veldig offensiv og spillende spillestil i klubben, og det passer meg og mine kvaliteter veldig bra. Gleder meg til sesongstart.