VOLLEYBALL: Randaberg leverte tidvis meget godt spill, faktisk sesongbeste i store deler av kampen. Men, det holdt ikke inn, men laget har ny mulighet i morgen til å vinne mot TIF Viking.

Neida, de var ikke favoritter, men du verden så godt Randaberg spilte i det første settet. Det var rett og slett det beste settet laget har spilt hele denne sesonget. Det satt det aller meste som det skulle. Randaberg fikk en fin start, ledet 8–4, men slapp seg litt ned og TIF Viking kom tilbke og ledet 12–10. Men, det var et hjemmelaget som sprudlet mer og mer som avslutningene satt som de skulle. Randaberg kom a poeng og gikk forbi. I en jevn avslutning av settet var det Randaberg som var best og vant 25–24 - en imponerende start for laget.

Randaberg holdt trykket også innledningsvis i andre sett. Laget tok ikke de store sjansene, men kom til gode og kontrollerte avslutninger - på rekke og rad. Randaberg ledet 13–9, det siste poeng i en knallblokk fra Steffen Bauerochse. Johannes Helland-Hansen er også definitivt tilbake etter skade - og til nå hadde han også levert, som flere andre spillere. TIF Viking var ikke fornøyd og byttet to spillere da Randaberg gikk opp i 13–9 ledelse.

Storfavorittene fra Bergen begynte å slite mer og mer. Randaberg kjørte på sitt og dro i fra. Hjemmelaget ledet hele 17–11 før gjestene fikk poeng, men det virket lovende for hjemmelaget.

Johannes Helland-Hansen og Randaberg leverte tidvis sesongbeste. Foto: Per Thime
Gøran Rønneberg leverte som opplegger. Foto: Per Thime

TIF Viking kom tilbake, plukket poeng, men Rune Berg sørget for 19–14 ledelse da gjestene hadde plukket noen raske poeng og Randaberg hadde hatt seg en time-out. Håvard Aarrestad sørget for 20–16 ledelse etter en god smash fra kanten.

Det så helst godt ut - og bedre ble det da RIL-gutta satte en knusende god blokk til 21–16.

Men, man skal ikke være for sikre, for TIF Viking er et godt lag. Laget kom tilbake, kom seg opp på 22–19 da Randaberg igjen tok time-out. Randaberg måtte stramme inn og komme tilbake som snarest.

I en lang ballvesksling havna ballen bak antennen fra Håvard Aarrestad, bare to poeng bak.

Da begynte hjemmelaget å bli mer usikre på seg selv, og gjestene slo tilbake og var penget bak på 22–21. En godt satt blokk endte med 22–22 og Randaberg byttet spiller. Kjetil Riisland inn og Einar Torjusen ut.

Riisland smashet ut og gjestene var i ledelsen 23–22. Settet var snudd trill rundt. Bedre ble det ikke da gjestene fikk neste poeng og da var det settball.

Håvard Aarrestad dundret til fra kant, 23–24 og fortsatt settball TIF Viking. Den satt også, Randaberg haltet på sluttet av settet og taper 22–25, egentlig ganske unødvendig.

Da var spørsmålet om gjestene hadde overtatt initiativet for godt i kampen?

Nei, de hadde ikke det, for Randaberg hang godt med i det tredje settet. Lagene byttet på å lede lenge, men Randaberg fikk ei luke på 13–10 og var så absolutt med. Det stoppet heller ikke, for gode avslutninger gir ofte poeng. Energinivået ble holdt oppe og hjemmelaget koste seg på banen og ledet hele 18–12. Det var mye som tydet på settseier. Da tok også TIF Viking time-out, for laget var noe i ørska over hva de skulle gjøre.

De fant heller ikke ut av det, for hjemmelaget hadde virkelig troen på seg selv. De kjørte på og kom seg opp i 22–14 ledelse og gikk mot settseier. 23–14 og to baller er utklassing i volleyball, kort fortalt.

Gjestene kom seg noe opp igjen, knep poeng, men det var Randaberg som vant settet 25–15.

I det fjerde settet kunne altså Randaberg avgjøre kampen slik at det også sto 1–1 i kamper.

Innledningsvis så det bra ut, det sto 6–6 før TIF Viking kom seg opp noen poeng og ledet 10–7. Da tok Randaberg time-out, for her måtte det justeres.

Nei, nå var Randaberg inne i en svakere periode, ting fungerte ikke. Laget ble blokket ned, forsvaret satt ikke og da ledet etter hvert gjestene 15–8. Avstanden var stor.

Kanskje for stor ?

Tja - ikke ennå i hvert fall. Randaberg fikk poeng og kom seg opp på 11–15 før TIF hamra inn et poeng til. Håvard Aarrestad smashet i nett og avstanden økte igjen og mye tydet på et femte sett for lagene.

TIF Viking har mange gode avsluttere og flere leverte kvalitet mot slutten av settet. Randaberg hadde havna for langt bak, som gjestene gjorde i det tredje settet. Derfor gikk det som ventet i sett fire, TIF Viking vant settet 25–16.

Da var det et femte og avgjørende sett man skulle spille.

Skulle det bli 1–1 i kamper eller skulle TIF Viking ta stikket og lede 2–0 før kampen i morgen?

Randaberg fikk en lei start på settet, for TIF Viking plukket poeng etter poeng. Randaberg tok time-out da bergenserne ledet 4–1, i settet som altså ble spilt til 15 poeng.

Det ble en vanskelig avslutning for hjemmelaget. Tidsvis i kampen hadde hjemmelaget levert klasse - men i det siste settet ble det tyngre, faktisk litt blytung. Randaberg tok time-out på 2–10, men det var for mange poeng å ta igjen.

Randaberg var rett og slett sjanseløs i det femte settet, men leverer godt i store deler av de andre settene. Femte sett ender hele 15–4 til TIF Viking. Glem det siste settet og ta med mye av det andre til kampen i morgen. Da kan dette går bra.