VOLLEYBALL:

I følge volleyballforbundet står Wilde Jakobsen med 235 poeng etter 19 kamper for Randaberg denne sesongen Det er mest av alle spillerne som har vært på banen denne sesongen.,

I helgens to kamper mot Koll sto hun også for en god del poeng. Den hardtslående kantspilleren dundret til tider løs mot motstanderlaget. Over to kamper ble det også to seire for Randaberg.

Det overrasket noen, men ikke alle.

– Helgens to kamper var først og fremst veldig gøy å spille. Det viser at det vi gjør på trening er rett, og prestasjonenene blir deretter, sier Wilde Jakobsen til Randaberg24.

Hun mener det er flere grunner for at laget denne helgen presterte på et godt nivå.

– Vi lærer stadig å kjenne hverandre bedre på banen, noe som gjør at vi får en bedre flyt i spillet, og har kanskje litt mer peiling på hvordan vi skal komme oss gjennom vanskelige perioder i spillet.

Lørdag etter kamp hadde 1. dommer uttalt at han var sliten, for det hadde vært den mest intense kampen han hadde dømt. Kommende helg er det minst èn returkamp. Vinner Randaberg den første, er laget klar for finalene i sluttspillet. Vinner av finalene blir seriemestre.

– Personlig så gleder jeg meg veldig til å spille i Oslo, og synes at de gøyeste kampene er når du er mer sliten i hodet fordi du har tenkt så mye i løpet av kampen, enn du er i kroppen når kampen er ferdig. Mot Koll så er det sånn, og det er jo disse kampene vi trener hardt og målretta fram imot.

Før første kamp som var i helgen var RIL-spillerne spent, men også en smule nervøse for hva som var i vente. Koll startet godt, blant annet fordi RIL-damene spilte med høye skuldre og gjorde en den juniorfeil. Det rettet seg, for spillerne var tålmodige.

– Jeg vil ikke si at vi går inn i neste kamp med lavere skuldre, men denne hjemmehelgen har vi spilt på oss mer selvtillit, og vi vet hva som bor i hver og en av oss - noe som er veldig motiverende. Når vi drar til Oslo leder vi 2-1 i kampe, og må vinne én kamp for å komme til finale. Taper vi første kamp lørdag, blir det en siste og avgjørende kamp på søndag hvor det er vinn eller forsvinn - men ingenting er avgjort enda og kampene skal spilles.

Det var mye som var bra i helgen som var. Spillet satt til tidersolid, men det var også mer tilskuere enn laget vanligvis spiller for. Det setter spillerne pris på - for det betyr noe ekstra for dem.

– Så klart betyr det mye å ha publikum med. Det hjelper oss både når ting går veldig bra, men også når vi har vanskelige perioder. Jeg vil påstå at Randaberg har den beste heiagjengen i eliteserien, og all lyden som kommer fra tribunen setter forhåpentligvis motstanderen litt ut, som igjen er positivt for oss. I tillegg er det veldig gøy å kunne gi noe tilbake til dem som faktisk velger å bruke deler av helgen sin i hallen. Jeg tror at for å selge oss litt bra med tanke på publikum, så er det viktig å lage litt show. Gode og spennende kamper belønnes som regel med et veldig fornøyd publikum.