Toppkamp i volleyball: - Damene er klar, det håper vi publikum også er

Lørdag ettermiddag er det toppkamp i Randaberg. Serielederne tar i mot Koll.

RIL-damene har hatt mye å juble for denne sesongen.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VOLLEYBALL: Sju kamper, sju seire og dermed full pott. Det er status før morgendagens toppkamp i Randaberghallen.

Kampen mot Koll blir også en viktig kamp med tanke på plassering i grunnspillet, for med seier vil Randaberg komme seg opp på 24 poeng, mens Koll i dag står med 15 poeng.

Wilde Jakobsen er en nøkkelspiller for Randaberg-damene, noe hun også er i lørdagens toppkamp.

– Vi har analysert forrige kamp mot Koll, den vi tapte i cupen. Der ser vi at vi spesielt gjør uvanlig mye feil, spesielt i angrep. Vi ser at at feilene faktisk tredobles i forhold til det vi har vært vant med denne sesongen, sier RIL-trener Espen Sørbø.

Årsaken til det mener han er sammensatt.

– Ja, dette er ikke spillere som gjør dette til vanlig. På laget er det mange av spillerne som er midt oppi forskjellige eksamener. Det tar tid, koster krefter og kan slå ut som det gjorde i den kampen.

Når det lørdag ettermiddag er toppoppgjør, lover treneren er topptent lag.

– Jøsses ja, det skal ikke stå på det. Spillerne har trent bra hele uken og vi er en fulltallig tropp. Jenny Adolfsen er tilbake, Dasha (Stuzhuk) har vært småsyk, men er klar. Dette blir en helt annen kamp enn den forrige helg. Når Koll stiller er motivasjonen på topp uansett, for dette vet vi blir en tøff kamp, men vi vet også at vi har et meget bra lag og at jentene jakter seier for å være ubeseiret i serien før jul.

I neste uke spiller laget to kamper, i Europacupen på hjemmebane. da venter portugisisk motstand, nemlig laget Clube Kairós fra Azorene.

– Vi tenker ikke på den nå, for først er det denne viktige kampen og jeg håper virkelig at randabergbuen finner plass på tribunen lørdag ettermiddag klokken 14, det fortjener dette laget virkelig.

Wilde Jakobsen leverer poeng etter poeng i eliteserien. Lørdag ettermiddag skal laget forsøke å ta seg av Koll på hjemmebane.

Wilde Jakobsen er en av spillerne Randaberg skal sette sin litt til i kampen mot Koll, men laget er også avhengig av at et samlet laget fungerer.

Landslagsspiller Jakobsen er klar for kamp.

– Både jeg og laget er motivert til morgendagens kamp. Sist søndag i Oslo fikk vi ikke vist hva vi er gode for, så jeg håper vi klarer å hente frem dette imorgen. Vi står fortsatt ubeseiret i serien, mens koll har tapt en kamp.

Lørdag ettermiddag vil laget vise hvilket som er landets beste.

– Vi er godt forberedt, og hater å tape, så vi skal gjøre alt for å vinne. Denne gangen er det vi som har fordel med hjemmebane, og det skal vi utnytte til det fulle! Så håper jeg selvfølgelig på masse publikum på tribunen, er jo tross alt TOPPKAMP i eliteserien.