Damene til kvartfinale - tapte sett mot talentfulle Vindafjord

Vindafjord var motstander da RIL-damene spilte 8-dels finale i NM i ettermiddag.

Randaberg vant enkelt 3–0 og er klar for kvartfinale i NM.
  • Per Thime
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

VOLLEYBALL: Hjemmelaget vant mot Sandnes VBK i forrige runde, men mot Randaberg skulle laget være sjanseløse. Eldste spiller for hjemmelaget var 19 år gammel, mens resten av spillerne er mellom 15 og 17 år gamle. Imidlertid er det flere talentfulle spillere som til daglig går på ToppVolley-linja på Sand.

Randaberg stilte fulltallig, minus Martine Gilje som er ute på grunn av et brudd i nesen. Hun er trolig klar neste helg i seriekamp.

Kampen mot Vindafjord ble vel egentlig som forventet, i hvert fall i de to første settene.

Randaberg ledet 5–1 i første sett, Vindafjord kom tilbake og var poenget bak på 5–4, men fra der og inn i settet var det ikke tvil om hvem som skulle vinne. Randaberg vant første sett 25–15, men slapp seg aldri løs.

I det andre settet var det ikke ulikt som i det første. Randaberg ledet 5–1 før Vindafjord fikk sitt neste poeng. Randaberg kontrollerte også dette settet, som forventet, men hjemmelaget viste ved flere anledninger at de har talentfulle spillere, både i mottak og fra kant.

Randaberg byttet om litt på laget, for opplegger Live Sørbø overlot plassen til Maria Åsmul i det andre settet. I første sett kom Vår Eikevik Ravndal inn mot slutten, og fikk dermed sitt andre innhopp for laget.

Vår Eikevik Ravndal spilte deler av det første settet.

Randaberg sørget for å holde hjemmelaget på sikker avstand, Innimellom viste Randaberg slagstyrke fra kanten, blant annet ved Maria Dahl. Ispedd noen gode blokker fra blant andre Dasha Stuzhuk og Wilde Jakobsen, og bra mottak satt det bra, men fortsatt uten å ta seg helt ut.

Det dreide seg om å ta seg videre. Randaberg slapp inn Hermine Fossmark mot slutten av det andre settet. 14-åringen som er tidenes yngste spiller på elitelaget til Randaberg, klarte seg bra de ballvekslingene hun var med på.

Settseieren ble så klar som 25–14.

Hermine Fossmark (14) kom inn mot slutten av det andre settet.

Vindafjord fikk en god start på det tredje settet. Laget hadde nemlig tenkt å gjøre et forsøk. Hjemmelaget ledet 3–0 før Randaberg fikk sitt første poeng.

Hjemmelaget kjørte på og ledet 6–2 etter blant annet serve-ess og gode avslutninger, samtidig som Randaberg ikke var på sitt ypperste. Vindafjord yppet seg, talentene viste seg fram for et entusiastisk hjemmepublikum.

På 10–3 ledelse tok Randaberg time-out, for trener Espen Sørbø måtte trolig fortelle at kampen ikke var slutt.

Randaberg hevet seg like etter - og fikk det neste poenget etter dagens lengste ballveksling, 10–4.

Serielederne fra eliteserien var imidlertid havnet bakpå. Hjemmelaget kjørte på og kom seg opp i 14–9 ledelse.

Randaberg kom seg etter hvert til hektene, men hjemmelaget ledet fortsatt i det tredje settet. 15–13 ledet hjemmelaget da det var deres tur til å ta time-out.

Det ble en forholdsvis jevn og tett avslutning på settet. Randaberg kom ajour på 18–18 og ledet første gang i settet da det ble 19–18.

Vindafjord tok sin andre time-out da Randaberg hadde snudd settet og ledet 20–18. All honnør til hjemmelaget som virkelig kjempet på for å dra settet i land.

Randaberg hadde imidlertid ikke planer om å tape sett, og da Wilde Jakobsen dippet inn 22–18 så det lyst ut.

Randaberg hadde tatt seg sammen, jobba godt i forsvar og avslutningene satt bedre. Chloè Stinson kom inn for Randaberg og debuterte dermed for laget.

Da det sto 24–21 var det matchball for Randaberg. Det ville seg ikke, for Vindafjord nektet å gi seg. Randaberg misbrukte flere matchballer og slapp hjemmelaget inn igjen. Vindafjord snudde det hele og vant settet 29–27.

Vindafjord gav Randaberg kamp i det tredje settet.

Dermed ble det nok et sett - egentlig mot alt av odds, for Randaberg hadde tapt ett eneste sett på de første kampene i eliteserien og møtte et lag som ikke spiller i seriesystemet for seniorlag.

Randaberg hadde ikke tenkt å dumme seg ut i 8-dels finalen, for målet er å spille seg til cupfinalen i Oslo på nyåret.

Randaberg-damene fikk en bra start i fjerde sett og ledet 9–4. Jentene hadde tatt samling i bunn og skjerpet seg, kunne det se ut som.

Vindafjord tok time-out på 10–5 til Randaberg, men gav seg ikke. Laget reduserte og var fire poeng bak. Kunne de slå til nok en gang ?

Maria Dahl slo inn 12–6 til Randaberg, men Vindafjord kom tilbake med neste poeng i det fjerde settet.

Det var et mye mer skjerpet RIL-lag som spilte det fjerde settet. Her måtte nemlig laget være på «jobb» for å ta seg videre.

Hjemmelaget tok ny time-out på 18–10 til Randaberg. Alt så dermed ut til å være som det skulle. Når det er sagt så er Vindafjord altså et lag som består av spillere fra 15 år og opp til eldste spiller på 19 år.

Randaberg fikk overtaket mot slutten av settet. Wilde Jakobsen servet og da ledet Randaberg etter det 21–11.

Randaberg gjorde jobben, vant det fjerde settet - og dermed kampen 3–1. Settseieren i fjerde sett ble 25–17 og Randaberg er klar for kvartfinale.

– Vi tar alt for lett på det i det tredje settet, og det blir vi straffet hardt for. Vindafjord har et lag bestående av flere talenter. Vi har matchball på 24–21 i tredje sett, men vi dummer oss ut og gir dem settet, helt unødvendig, sier Wilde Jakobsen etter kampen.

Flere bilder fra kampen kan du se senere i kveld.

Randaberg måtte tidvis slite for å hale seieren i land.
Publisert: