Sesongen er over - tapte avgjørende kamp i sluttspillet

Randaberg gjorde et godt forsøk, men TIF Viking går til finale i sluttspillet.
  • Per Thime
Publisert:

VOLLEYBALL: Det var vinn eller forsvinn for Randaberg i den andre semifinalen i sluttspillet. Randaberg startet på meget godt vis, som de gjorde i gårsdagens kamp. Randaberg gjorde et godt forsøk, men TIF Viking var bedre og spiller finalekamper i sluttspillet. For Randaberg er sesongen over etter dagens 1–3 tap.

Me, det startet veldig bra i dagens kamp.

De hvitkledde hadde god kontroll i omtrent hele det første settet, hvor TIF Viking etter hvert hadde nok med å forsvare seg på blant annet sterk serv fra hjemmelaget, men også i andre av spillets faser. Randaberg leverte og vant settet så klart som 25–17.

Randaberg tapte og er ferdig med sesongen.

Da gav også forhåpninger om fortsettelsen. Det ble et meget tett og jevnt andre sett. Lagene fulgte hverandre, mer eller mindre poeng for poeng.

På 23–23 fikk Steffen Bauerochse satt en kjempeblokk som sendte Randaberg til settball og muligheten til å ta settseier nummer to. Settballen ble servet av Rune Berg, TIF Viking smashet og via blokken og ut, dermed like langt på 24–24.

Randaberg vant tilbake, for Steffen Bauerochse slo til igjen til 25–24. En nettberøing endte med 25–25 og nok en gang like langt.

TIF Viking blokket ned og fikk settball, men først var det time-out til Randaberg. Da var det et angrep som skulle til for å utligne, men det gikk ikke - for Randaberg feilet og da vant TIF Viking settet knepent 27–25.

Da var det slik at Randaberg måtte fortsette å ha troen på det de holdt på med. Innledningsvis så det ikke ut som de gjorde det. TIF Viking kom seg foran og ledet 6–2 og hadde kanskje fått settet der de ønske.

Og; tradisjonelt sett er ikke Randaberg det sterkeste laget når man kommer for langt bak. Men, Johannes Helland-Hansen plukka poeng og reduserte til 3–6, før det ble 7–3 og fortsatt komfortabel ledelse.

Randaberg havnet bak og klarte ikke å «drepe» ballen skikkelig. Det takket gjestene for og plukket flere poeng og havnet foran med 11–5 ledelse. Randaberg kom noe tilbake, blant annet da det ble 8–13. Håvard Aarrestad og Steffen Bauerochse satte en blokk det lukta svidd av i hallen.

Mye tydet likevel på at TIF Viking hadde kommet for mange poeng foran til at settet skulle jevne seg skikkelig ut. Rune Berg satte en blokk da det ble 11–16, men i ballvekslingen etter ble det nytt poeng til gjestene fra Bergen som var i ferd med å ta det andre settet. Men, det kan snu - og Randaberg leverte etter hvert gode avslutninger. Laget reduserte og lå bak 14–18 og hadde delvis kontakt. TIF servet ut og Randaberg vare «bare» tre poeng bak bergenserne.

Randaberg hadde på dette tidspunktet også byttet på laget. Inn var Michael Alfredsen kommet, mens Einar Torjusen var kommet inn på banen.

TIF Viking kom seg foran med 20–16 før Håvard Aarrestad smadret ballen og reduserte på ny til 17–20. Randaberg hadde hevet seg betraktelig i forhold til tidligere i settet da mye så mørkt ut.

Det ble for mange poeng å hente inn for Randaberg. 22–17 ledet gjestene da Randaberg tok sin andre og siste time-out i settet. Einar Torjusen slo til - reduserte til 18–22 i neste ballveksling. Fire slag ble dømt for TIF Viking og det ble 19–22. Var det håp?

Ja, i hvert fall i nuet, for så ble det 20–22 og gjestene tok time-out, og Randaberg hadde fått troen tilbake på at dette kunne snu seg.

Da var det neste poenget viktig. TIF Viking angrep, smashet via Haavard Aarrestad og dermed poeng til TIF. Randaberg slo tilbake til 21–23 ved Steffen Bauerochse. En lenger ballveksling endte med poeng til gjestene og da var det settball på 24–21. Serven endte i nett og ny mulighet, men poenget måtte vinnes.

Via blokken til Randaberg havnet ballen ut av banen og da vant bergenserne settet 25–22 og ledet 2–1 i sett.

Da var det bare en ting å gjøre hvis sesongen skulle forlenges med minst én kamp til. Det var å vinne settet og spillet et femte sett og eventuelt vinne også det.

Utgangspunktet for det var vanskelig - og ble vanskeligere. TIF Viking ledet 3–1 og da måtte ikke Randaberg slippe dem lenger foran seg. Randaberg reduserte til 2–4 ved Håvard Aarrestad og knep ett poeng inn. Når så TIF Viking slår ut ved neste anledning ble det balanse på 3–3. Hjemmelaget slo til med nok et poeng, ledet 4–3 før det ble 4–4.

TIF Viking dro litt i fra, ledet 8–5. Den videre utviklingen var denne: 6–8, 6–9, 7–9, 8–9, 8–10, 9–10, 9–11, 10–11, 10–12, 10–13, 11–13, 11–14, 12–14, 12–15, 12–16, 13–16, 13–17, 13–18, 13–19, 13–20 og 14–20.

Randaberg reduserte, men TIF Viking var et bedre lag enn Randaberg i dette settet. Da det ble 21–14 så det aller meste ut som dette skulle ende med seier til laget fra Bergen.

Det gjorde det også, men Randaberg skal ha for innsatsen i deler av kampen. 3–1 seieren til TIF Viking betyr at Randaberg er ferdig med sesongen. Laget spilte seg til semifinale i sluttspillet og si seg brukbart fornøyd med sesongen.

Siste sett endte med TIF Viking seier 25–17.

Publisert: