Damene vant sjuende kamp på rad

Randaberg-damene har så langt være suverene i eliteserien og sto med seks strake seire og 18–1 i settforskjell. I ettermiddag var det TIF Viking som var motstander i Randaberghallen.

Maria Dahl slo som vanlig inn en del poeng for Randaberg i ettermiddagens kamp mot TIF Viking.
  • Per Thime
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

VOLLEYBALL: – Vi er ujevne, men vinner til slutt 3–1. Det er noe av beholdningen i dag, sier Tuva Aarrestad etter dagens 3–1 seier mot TIF Viking.

Randaberg byttet på laget, for ute var blant annet opplegger Live Sørbø. TIF Viking kom til Randaberg uten tap og var friske fra start, samtidig som hjemmelaget ikke var det.

Utover i settet sleit hjemmelaget skikkelig, for bergenserne ledet både mye og lenge i settet. 12–5, og 15–9 sto det, før Randaberg kom til hektene. da hadde laget brukt begge sine to time-out. Randaberg spiste seg inn, poeng etter poeng, men det var TIF Viking om hadde den første settballen på 24–23 ledelse. Den og andre ble misbrukt, for Randaberg skulle ta settet. Det ble et sett på mer enn 30 minutter, men Randaberg kom tilbake og vant settet 28–26.

Hjemmelaget vant altså første sett, men uten å overbevise. I det andre settet skjedde mye av det vi så i første sett. Randaberg fortsatte å gjøre det unødvendig vanskelig. TIF Viking er nemlig et lag Randaberg skal kunne vinne greit mot.

TIF Viking førte an også i dette settet og hadde også et forsprang på 21–16. Da byttet Randaberg på laget, inn kom opplegger Live Sørbø. Hjemmelaget kom seg opp og inn igjen, til 21–22.

TIF Viking har imidlertid også gode spillere og var tilbake i føringen 23–21 og var bare to poeng fra settseier. Da de smashet inn 24–21 var det settball. Randaberg smashet i nett og dermed tapte RIL-damene settet 23–25.

Maria Dahl var blant Randabergs beste spillere i kampen.

Tredje sett virket det innledningsvis som hjemmelaget skulle komme fort over det forrige settet. Et par gode angrep og en solid blokk sendte hjemmelaget i 5–2 ledelse og time-out til bergenserne.

Tuva Aarrestad fortsatte med serveess til 6–2 før TIF tok poeng og reduserte til 3–6. Hjemmelaget var ikke friskmeldt, for ustabititeten fortsatte. Etter en god blokk fra TIF var det 7–7 og ledelsen var spist opp på et blunk. Karoline Nore sendte hjemmelaget opp i ledelsen igjen på 9–7.

* 18–13 smash, Wilde Jakobsen

Randaberg så ut til å ha bedre kontroll i denne delen av kampen. Bergenser hadde imidlertid ikke gitt seg og gav hjemmelaget kamp om hvert poeng. Joda, Randaberg tok settet hjem til slutt. Tuva Aarrestad smashet inn det siste poenget i settet som gjorde at laget vant 25–15 og ledet 2–1 i sett.

Randaberg og Martine Gilje fikk detr vankeligere enn antatt mot TIF Viking.

Da skulle man tro at Randaberg hadde kontroll, for man var der man skulle - i ledelsen.

TIF Viking hadde altså ikke tapt de heller før dagens kamp. Laget har bra spillere i flere posisjoner som kan avslutte både fra kant og fra midtposisjon.

Hjemmelaget har også det, i flere posisjoner på banen. Så langt i kampen var det Tuva Aarrestad og Maria Dahl som var mestvinnende på poengbørsen, men det var en stund igjen av kampen.

Karoline Nore hadde også plukket en del poeng og sørget for 6–5 ledelse i fjerde sett. Tuva Aarrestad har vært god denne sesongen og slo til med et ess da laget tok ledelsen 7–5.

Randaberg hadde fått kontroll og dro ifra. Randaberg kjørte på, hevet seg flere hakk og ledet hele 20–10.

Selv om TIF Viking plukket noen flere poeng, så hadde Randaberg fått kontroll. Randaberg slapp imidlertid litt opp mot slutten og tok to-time out.

Randaberg vinner sin sjuende seriekamp på rad og har altså ikke avgitt poeng denne sesongen. I dag var det ikke årsbeste, for TIF Viking gav Randaberg god motstand i store deler av kampen. Men i de to siste settene viste Randaberg også i perioder hvorfor de leder serien.

Randaberg vinner 3–1.

– Vi vinner, gjør forandringer på laget før kampen, for spillerne merker kampene i kroppen. Det er det ikke tvil om, sier RIL-trener Espen Sørbø etter kampen.