KULTURPRESTASJONER: Kommunens hederstegn kan tildeles enkeltpersoner eller lag fra Randaberg som har vunnet eller tatt medalje i Norgesmesterskap eller Nordisk Mesterskap. Hederstegn kan også tildeles utøvere som har deltatt som representant for Norge i EM, VM eller OL, og kan gis enkeltpersoner eller lag som har oppnådd offisielle allmennkulturelle prestasjoner. Hederen består av diplom, kommunepins og et gavekort.

Randaberg kommune hedrer følgende utøvere for idrettsprestasjoner i 2023:

Oliver Gjelsvik-Bakke, Hafrsfjord Sykkelklubb

Oliver er 17 år gammel, og tok sølv i Enduro NM for junior. Enduro er en terrengsykkelgren, som setter store krav til utholdenhet, styrke og konsentrasjon. Et enduroritt består av i alt 5 - 10 fartsetapper, med transportetapper imellom. Det kan fort bli en 30 - 40 km på sykkel over 4 - 6 timer i ett ritt.

Oliver Gjelsvik-Bakke er en av flere som får heder 1. nyttårsdag. Foto: Privat

Naimi Eriksson, Sola skateklubb

Naimi er 13 år, og tok sølv i NM i Scooting i 2023. Scooting er triksing med sparkesykkel, en idrett Naimi har holdt på med siden mai 2022. Hun trener mye i Scooter Hut Arena som er en innendørs park på Tjelta. Naimi har også en bronse fra NM i 2022, og en 5.plass fra nordisk samme år.

Ingrid Elise Borgstrøm, Randaberg IL svømming

Ingrid Elise ble norgesmester på øvelsen 100 rygg i senior NM langbane, som ble arrangert i Fredrikstad i juli. I samme mesterskap tok hun sølv på 100 rygg. Under NM kortbane for seniorer, som ble arrangert i ADO arena i Bergen i november, tok hun sølv på 200 rygg.

Leja Dielininkaityte, Randaberg IL Svømming

Leja Dielininkaityte, Randaberg IL Svømming, er en talentfull svømmer. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Leja er 14 år, og hun tok sølvmedalje i ÅM (årsklassemesterskapet) klasse 2009. Hun satte flere personlige rekorder og klubbrekorder i 2023.

Hermine Fossmark og Aurora Kolnes Brimsøe, RIL Volleyball

Hermine og Aurora ble norgesmestere i NM for regionslag i Oslo i januar. De var også med på regionslaget som tok sølv i NM i Sandvolleyball. Hermine ble Norgesmester i Sandvolleyball i NM U16, og deltok i EM kvalifisering med U17 landslaget.

August Bø og Sean Veselovsky, Randaberg IL Volleyball

August og Sean var med på regionslaget som tok 2. plass i NM Regionslag i Sandvolleyball. Mesterskapet ble arrangert på Randaberg fra 30.juni-2.juli. Randaberg

Randaberg Volleyball, Elite damer:

Elite damer leverte en solid sesong med 1. plass i Eliteserie/Mizunoligaen og Sluttspill Kvinner. De spilte høsten 2023 E-cup mot det italienske laget Igor Gorgonzola Novara, som er rangert på 10.plass i verden. Motstanden ble dessverre for sterk i disse kampene, men innsatsen fra våre lokale spillere var imponerende. Laget ser nå fram til å spille cupfinale mot Koll i Ekeberghallen den 13.januar.

Randaberg har hatt en sterk sesong i 2023, og blir hedret av kommunen. Foto: Per Thime