PRESSEMELDING: For syvende året på rad skal håndverksbransjen hylles og mandag denne uken gikk startskuddet for å nominere Norges Hyggeligste Håndverker 2023. En som vet godt hva det vil si å bli nominert til en av landets hyggeligste håndverkere, er murer Maria Andersen fra Randaberg. Hun ble nominert i klassen Årets lærling under fjorårets kåring, og var såpass godt likt at hun til slutt stakk av med seieren i sin klasse. At kåringen har vært viktig for både henne og andre jenter i bransjen, er hun ikke i tvil om.

- Gode rollemodeller er viktig for å rekruttere flere jenter til håndverksbransjen og med flere damer på nominasjonlisten og som vinnere hvert år så viser at det er plass til oss også. Norges Hyggeligste Håndverker representerer bransjen på en veldig god måte og viser at det er en bransje med mange skikkelige folk som gjør en god jobb, forteller hun.

Får et annet inntrykk av bransjen

For Maria er svennebrev til sommeren neste mål. Hun er glad for at hun valgte yrkesfag og ser hvordan kåringen er med på å motivere andre til å velge det samme. - Folk får nok et litt annet inntrykk av bransjen gjennom Norges Hyggeligste Håndverker. De er flinke til å løfte frem det positive ved yrket vårt.

Hvem som blir den hyggeligste håndverkeren i kategoriene Snekker, Tømrer, Rørlegger, Elektriker, Maler, Murer, Lærling og Åpen klasse gjenstår å se. Finalen i årets kåring går av stabelen 23.september, med ingen ringere enn tidligere statsminister Erna Solberg som hovedprisutdeler. Til de som blir nominert i år, har Andersen en enkel oppfordring; - Bruk sosiale medier og vis deg frem!