HAGE: Lørdag 13. mai skjer det noe nytt på torget, noen som aldri har skjedd i Randaberg tidligere, i hvert fall ikke i nyere tid. Da skal hagelaget arrangere tidenes første «planteloppis», og det i området hvor bondens skjønt og grønt holder til.

Da går nemlig nok en drøm i oppfyllelse for Gina Wigdel.

— Om du har en staude å donere bort blir vi evig takknemlig, sier Gina Wigdel som på stand i sentrumsparken delte ut flygeblader til alle forbipasserende.

Hvis de ikke gikk tom under vårmarken, så er dette noe som hagelaget kommer til å ha med på markedet sitt den 13. mai. Foto: Simen Ingemundsen

Hun har lenge drømt om et slik marked i Randaberg, men aldri fått gjennomslag, nå håper Wigdel det vil bli en årlig greie.

— Vi kommer til å stille med både spiselige og uspiselige planter, der i blant jordskokk, ramsløk og oca. Mye av det vi har til overs kommer vi til å selge på plantemarkedet, sier Wigdel som har fått gjennomslag for de fleste av sine drømmer etter hun tok over som leder av hagelaget.

Vil bare nevne drivhuset på Randeberggeilen som de har leid 10 år framover, et drivhus de håper etterhvert vil bugne av planter, hageglede og mennesker med brennende hageinteresse.