Leserbrev: – Næringslivet trenger politikere med klare visjoner og evne til å se muligheter

– At andre politikere, lokalt og på Kvitsøy nærmest skyter ned planene uten å kjenne flere detaljer, er oppsiktsvekkende og skuffende, skriver Bjørn Rygg i dette leserbrevet.

Bjørn Rygg, Randabergbu og konsernsjef i BR Industrier.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

LESERBREV: Gjennom BR Industrier driver jeg en rekke bedrifter i og utenfor Rogaland. Det har jeg gjort gjennom snart 40 år. Konsernet står i dag bak 30 virksomheter innen olje og gass, industri, landbruk og eiendom, og sysselsetter rundt 1000 mennesker. Å drive så stort, hadde aldri vært mulig uten drømmer, visjoner og planer.

BRIs hjerte ligger på mange måter i Randaberg

I vår kjøpte vi Tangen 7, den fantastiske eiendommen mot Byfjorden i Dusavika, mest kjent som Conocos tidligere administrasjonsbygg. Kjøpet betyr også at BR Industrier flytter konsernet og flere av våre bedrifter hjem til Randaberg. Samtidig har vi ambisjoner om å bidra til ny vekst for hele området. Det er mange tusen arbeidsplasser allerede i Dusavik på Randaberg- og Stavanger-siden, og flere vil det bli.

Målet er å skape vekst og utvikling innen ulike bransjer. Ved siden av våre egne virksomheter, vil vi ønske andre velkommen, og vi snakker over tid trolig om mange hundre arbeidsplasser. Moderne, framtidsrettede jobber, like ved fjorden.

Mange politikere har fortsatt en vei å gå før de forstår næringslivet

Det er i denne sammenheng jeg har trukket fram visjonen om en hurtigbåtforbindelse mellom Grødem og Stavanger sentrum. Å kunne ta seg fra arbeidsplassen direkte inn til sentrum, må være en drøm, både i forhold til miljø og trafikk. Selv om forbindelsen fortsatt er på planstadiet, pleier vi å få til det vi satser på. Dette er høyst realistiske planer.

At Senterpartiets fylkespolitikere, som besøkte industriområdet i Dusavik og på Grødem forrige uke synes planene om en slik båtforbindelse er spennende, setter vi selvsagt stor pris på. At andre politikere, lokalt og på Kvitsøy nærmest skyter ned planene uten å kjenne flere detaljer, er oppsiktsvekkende og skuffende, men kanskje ikke overraskende. Mange politikere har fortsatt en vei å gå før de forstår næringslivet, og hva som skal til for å sikre verdiskaping.

BRIs hjerte ligger på mange måter i Randaberg, hvor ordfører Jarle Bø den siste perioden har gjort en meget god jobb med å legge til rette for ny næringsaktivitet og vekst. Han representerer en viktig kontinuitet, og bør derfor få tillit til å fortsette. 

I BR Industrier fortsetter vi planleggingen av en båtforbindelse mellom Grøden/Dusavik og sentrum. Når den åpnes, forhåpentlig i 2025/26, skal vi selvsagt også invitere politikerne til å være med på markeringen, og gjerne Kvitsøy-ordføreren også. 

Av Bjørn Rygg, Randabergbu og konsernsjef i BR Industrier

Publisert: