BARNEVERN: Det nye tiltaket MST-CAN skal benyttes når vanlige hjelpetiltak i barnevernet ikke er nok. Målet er å sørge for at barna er trygge, at nye episoder med vold og omsorgssvikt forebygges, at familiene holdes sammen og psykiske helseplager hos familien reduseres.

«Familiene skal også sikres støtte i egne sosiale nettverk for en bærekraftig endring over tid. I dag er løsningen ofte å plassere barna utenfor hjemmet hvis hjelpetiltakene i barnevernet ikke fungerer», heter det fra Stavanger kommunes nettside.

Etableringen av MST-CAN-teamet er et samarbeid mellom barneverntjenestene i Sandnes, Randaberg og Kvitsøy, Sola og Stavanger. Ett felles team skal etableres, med Stavanger som vertskommune.

-Vi ønsker å prøve ut nye veier og metoder innen barnevernsfaget, og har som mål at barn, unge og deres familier blir møtt med vennlighet og respekt. Vi har stor tro på at MST-CAN-teamet skal bidra til at vi gir rett hjelp til rett tid. For eksempel skal dette kunne bidra til færre omsorgsovertakelser og plasseringer utenfor hjemmet, sier konstituert barnevernleder Anne Grethe Rosså Ramsvik.

MST-CAN står for multisystemic therapy – child abuse and neglect. Eventuelle inngripener i familien fra dette teamet skal planlegges med utgangspunkt i grundige kartlegginger og analyser. Opplegget skal være skreddersydd for å møte barnas behov.

-Vi ser fram mot en spennende rekrutteringsprosess nå i vår, der vi ser etter dyktige fagpersoner med et stort engasjement for utsatte familier, sier Rosså Ramsvik.

Teamet skal bestå av en veileder/leder, fire terapeuter/psykologer og en miljøterapeut. Stillingen som psykolog og leder av teamet er nå lyst ut.  De øvrige stillingene blir lyst ut etter hvert.