JUBILEUM: Søndag betyr kirketid, og rundt 100 strømmet til Grødem kirken for å feire jubileumsbåten, den uvanlige «stafettpinnen» utlånt fra Engøyholmen kystkultursenter.

Denne stafetten skjer i forbindelse med 900-årsjubileet for bispedømmet, Domkirken og Stavanger by i 2025.

Sokneprest Eivind Kråvik skulle helst sett båten liggende på vannet, dratt ut for å forkynne til sjøs, men for at båten i det hele tatt skulle bli flytende måtte det tre ukers trutne tid. Så lang tid hadde ikke Grødem menighet, for i ettermiddag bærer «stafettpinnen» videre til Randaberg menighet, som skal ha den en uke.

– Denne båten skal få oss til å føle at vi er en del av et større fellesskap, sier Eivind Kråvik, og i anledning «jubileumsbåten» handlet preken om nettopp hva Jesus gjorde til sjøs.

Det ble tent lys for situasjonen i Midtøsten. Foto: Simen Ingemundsen

Det ble også tent ett lys og bed en bønn for den eskalerende situasjonen i Midtøsten.

– Et skip er et viktig symbol for kirken, at vi er på vei mot fred og bedre tider, sier Kråvik, som i anledning «jubileumsbåten» hadde hatt besøk av syvendeklassingene ved Grødem skole. Disse elevene hadde fått kjennskap til båt som symbolikk i kristendommen.

Klarer du å se Grødem menighet på seilet ... Foto: Simen Ingemundsen
... her er det! Foto: Simen Ingemundsen

For hver menighet båten er innom fra 2023 til 2025, så er det en frivillig som får i arbeid å tegne inn kirken og skrive menigheten den har vært innom på seilet. For Grødem kirke var det Charlotte Lerang som hadde fått oppdraget.

Kristian Lie Bjelland avsluttet gudstjenesten med et postludiet, og en hørte lyden av «Min båt er så liten».

Det ble også tatt bilder etterpå av alle som var til stede under gudstjenesten;