På E39 er det stor trafikk av bobiler. Nå håper man at en del av de legger turen som snarest innom Randaberg under Vårmarken. Foto: Arkivbilde, Per Thime

BOBIL: – Men det er mange, mange andre som bruker obil, farter rundt og koser seg. Det er klart at vi ønsker oss så mange som bare vil til oss her i Randaberg, sier Svein G. Sørnes i Landsbyforeningen.

I forrige uke skrev vi en kort artikkel om «bobilhelg» i Randaberg. Randaberg Håndballklubb og Landsbyforeningen er klar.

– På grusbanen ved hallen skal vi få til en kjekk bobilparkeringsplass beregnet for gjester som ønsker å «unne seg en omvei» til Vårmarken.

Plassen er avsatt i første omgang for perioden torsdag 25. - 28. april.

– Vi tror at dette vil bli et viktig tilbud til gjester og absolutt en kjærkommen erfaring for oss. Tiltaket kan være en «ørliten» start for vårt mål om en fremtidig reiselivsdestinasjon, hvor fast bobilparkering blir tilrettelagt. Lykkes vi med dette, vil det være enkelt å «kopiere» og gjøre et tilsvarende tiltak til Høstmarken.

Daglig leder i Landsbyforeningen, Svein G. Sørnes. Foto: Arkivbilde
De håper at mange bobiler finner plass ved grusbanen ved Randaberghallen, helgen Vårmarken arrangeres i slutten av april. Foto: Arkivbilde

Randaberg HK skal ta seg av mye av det praktiske. Det er nevnt et tall på kanskje mellom 50 til 100 bobiler.

– I korte trekk er er dette for alle som vil ta med bobilen og oppleve Randaberg og de muligheter som er. Vi tilbyr parkering torsdag til søndag. Torsdag og fredag kan man utforske Randaberg sine mange turstier, og benytte seg av våre spisesteder. Lørdag er vårmarked i fokus, med festen på kvelden for de som ønsker billett dit, forteller Rolf Tore Sande, leder av Randaberg HK.

Der er Inger Lise Hope fra «The Voice» og Jan Rune Holdhus, bedre kjent som «June Kommune», hentet inn til en real vårfest i oppvarmet telt.

Det blir ikke noe organisert opplegg på selve parkeringsplassen, annet enn at man blir informert om de muligheter som er. Randaberg HK vil bidra med å organisere plasser til parkering med mulighet for strøm.

For å få på plass en del bobiler som kommer til Randaberg, da trengs det også litt markedsføring.

– Vil vil markedsføre tilbudet i alle bobilmiljø og sosiale medier vi kan, fortsetter han.