MAT: I rapporten «unn deg en omvei» som vi presenterte i går, er en lokal matfestival og matuke nevnt som en av tingene det skal arbeides for, og som er i tråd med reiselivsplanene for Randaberg.

Dette er noe Rosario Tavano ved Casa Meruzzi, Vikas Sharma ved Indian Spices og Lukaz Adam Walczak ved Drivhuset Restaurant er positive til.

– Det er virkelig en god ide, men det trengs organisering, sier de tre.

Tavano ved Casa Meruzzi mener det er en god måte å vise fram de ulike matkulturene som finnes på Randabergs serveringssteder.

– Når vi først går i gang med dette, trengs det mer enn bare matservering, det bør også være kulturelle innslag, sier han, og legger til.

– Det vil gjøre Randaberg til en mat attraksjon og bør skje over en helg.

Casa Meruzzi er klar for å både tilby pastaretter, pizza og annen fingermat som hører hjemme i det italienske kjøkkenet.

Rosario Tavano ved Casa Meruzzi. Foto: Simen Ingemundsen

Walczak ved Drivhuset Randaberg har selv vært på tanken å etablere en matfestival i Randaberg, og sier folkene bak «unn deg en omvei» kom han i forkjøpet.

– Det vil gi folk mulighet til å smake noe nytt, og åpne andres øyne opp for Randaberg. Det kan bli en stor suksess om det organiseres riktig, og trekke folk ut av stuene sine, sier han, og legger til.

– Under vårmarken og høstmarken er det mange av de samme ansiktene, ved å tilby en matuke eller matfestival vil matentusiaster trekkes til sentrum, og de vil bli kjent med oss på en helt annen måte.

Drivhuset Randaberg er klar for å lage både biffsnadder og kjøttkaker om det blir matfestival eller matuke.

Lukaz Adam Walczak ved Drivhuset Restaurant. Foto: Simen Ingemundsen

Sharma ved Indian Spices mener at en matfest er et genialt forslag, men at det må markedsføres, og anbefaler dem som planlegger det å se til nabokommunene som har tradisjon for matuker som «100-uken» og matfestivaler som «Gladmaten».

– Sandnes og Stavanger er stort, så usikker på hvor mange som kommer derifra til Randaberg på en matfestival eller matuke, sier han og legger til.

– Jeg tror det kommer til å trekke flere fra steder som Rennesøy og Tananger. En matfestival eller matuke vil gjøre Randaberg bedre kjent blant folk. Slike påfunn er med på å gjøre bygda vår.

Om det blir matuke eller matfestival på Randaberg vil framtiden vise, men Sharma er klar for å vise fram det som er kjent på det indiske matkartet.