ANERKJENNELSE: I går ble det kjent at Randaberg kommune er årets DUÅ-organisasjon, en pris som kom overraskende på de ansatte på helsestasjonen og i familieenheten.

— Det var først og fremst en stor opplevelse, men også skikkelig motiverende å få denne anerkjennelsen. Det betyr at vårt arbeid blir verdsatt, et arbeid vi har drevet med i 20 år, sier avdelingsleder for Randaberg helsestasjon, Mette Nevøy.

Slik så prisen ut. Foto: Privat

Randaberg kommunen var en av de første som begynte å levere DUÅ i Norge, en foregangskommune på feltet. Randaberg har også blitt brukt som modell for hvordan man kan få til god implementering over tid gjennom måten kommunen organiserer sitt forebyggende arbeid på.

— Denne prisen deles med mange som i løpet av årene har gjort en kjempejobb.

Prisen skulle egentlig deles under «De utrolige årene» sin fagdag tidligere i uken, men ingen fra Randaberg fikk anledning til å komme. Derfor kom prisutdelingen overraskelsen i en pause Mette Nevøy og resten av deltakerne fra kommunen hadde under et veiledningskurs i går.

— Vi kommer til å fortsette med baby-, førskole-, universal- og skolealderprogrammet vårt. Få denne prisen viser at vårt arbeid er blitt lagt merke til, og vi kommer til å fortsette med den kvaliteten vi leverer, sier Nevø og avslutter.

— Vårt arbeid er godt forankret i kommunen, med støtte fra ledelse. Det er noe av det som gjør det så givende.