UNDERSØKELSE: I disse dager er det full aktivitet med bygging av verdens lengste undersjøiske tunnel, Rogfast - og aktivitet det vil være det i mange, mange år fremover.

Når påskeeggene er kokt og spist er det også klar for gjennomslag i to tunnelløp på Harestad, for det er bare 100 meter igjen med sprengningsarbeid før det skjer.

I mellomtiden ønsker Statens vegvesen din hjelp. I disse dager er de nemlig aktuelle med en spørreundersøkelse om nettopp Rogfast.

Statens vegvesen er ute med spørreundersøkelse om Rogfast. Foto: Skjermdump

– Vi fikk noen tekniske problemer da vi forsøkte første gang en QR-kode, men nå er vi oppe og går. Vi ønsker å få folks meninger fram om ulike ting i forbindelse med arbeidene her ved det som heter E03 Boknafjordtunnelen Sør, sier Øyvind Ellingsen, seniorrådgiver i Statens vegvesen.

Ulike ting i denne sammenheng kan være:

* Kommunikasjon

* Hvordan påvirker prosjektet deg?

* Gis det god informasjon?

* Har du hatt kontakt med prosjektet?

* Hvordan opplever du anleggstrafikken?

Punktene over er bare noen få som du finner mer om på spørreskjemaet som du altså finner digitalt - eller på kommunehuset hvor det også er lagt ut.

– I bunn og grunn ønsker vi svar fra så mange som mulig og vi ønsker også å vite fra hvor publikum ønsker seg informasjonen, det fra Facebook eller det via Statens vegvesen sine sider, eller noen helt andre kanaler.

Ellingsen kan også fortelle om en annen kanal.

– Ja, det stemmer, for vi skal ta i bruk Snapchat med det aller første. For mange er dette en meget populær kanal å følge, så vi skal også dit.

QR-kode er det man kan bruke for å delta i undersøkelsen. Foto: Statens vegvesen