HAGE: For litt over ett år siden skrev hagelaget under på en 10 års leiekontrakt av ett drivhus ute på Randaberggeilen. Nå er det ikke lenge til «klubbhuset» åpner.

– Det er nå det begynner å bli moro, sier Wenche Ravneng, som er en av nær 10 som de siste måneden har arbeidet iherdig med å få drivhuset i orden.

Drivhuset var overgrodd av blant annet bjørnebærbusker og det fløt med søppel. Det måtte minigraver til for å få ut alt søppelet og det som hadde grodd over ende. Det ligger utallige timer med frivillig arbeid bak resultatet.

Etter å ha fått renske drivhuset, var det å legge bark og spikre pallekarmer. Det at Randaberg hagelaget fikk 38.000 kroner av Sparebankstiftelsen var med på å gjøre resultatet mulig.

– Det er Truls Kolnes som har lagt ned mest tid og arbeid her, mye av takken skylder vi han, forteller Ravneng.

Flere bilder - bla til høyre

Lørdag 8. juni har de planlagt offisiell åpning, og åpningen blir en del av hageuken på Randaberg. Foreløpig er det kun medlemmer av hagelaget som har plantet, men fra juni av åpnes det for hvem som helst.

– Kanskje det er en barnehage eller en skoleklasse som vil låne en pallekarm, og så ønsker vi dem som bor i blokk og leilighet uten eget bedd til å komme å så hva de måtte ønske. Dette skal være et gratistilbud for hele bygda, så hvem som helst er velkomne, avslutter Ravneng, som samtidig sier at det kun er 18 pallekarmer tilgjengelig per dags dato.

Hun selv har plantet Dahlia i det fremste bedet, som skal være et prydbed tilgjengelig kun for medlemmene i hagelaget. De har også montert en stor tank som samler opp reinvann til bruk, men Kolnes er i kontakt med kommunen om mulighetene for å få innlagt vann.