Kort oppsummert

  • Annette Rygg Kjærstad og Anne Brit Westby arrangerte storstilt bruktmarked i Randaberg denne helgen.

  • Markedet tiltrakk hele 2413 personer, og holdt åpent lenger enn planlagt grunnet stor pågang.

  • Bruktmarkedet, som også inkluderte salg av voksenklær for første gang, opplevde særlig stor suksess på søndag med halv pris på alle varer.

  • Inntektene fra salget hjelper to barnehjem, ett i Columbia og ett i Kenya.

  • Neste marked arrangeres siste helgen i oktober.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av våre journalister

BRUKT: – Det har vært enormt mye folk innom oss, vi kom til 2.413 «mann» som har vært på markedet i løpet av helgen. Mange av de samme kundene kommer igjen og igjen, og det synes vi er veldig kjekt! Men det var og mange som sa at de var her for første gang, og det liker vi jo også godt.

Det forteller Annette Rygg Kjærstad til Randaberg24 som en oppsummering av et flott arrangement. Det var mye folk begge dager, men også den siste dagen var det så mye folk at de holdt åpent en halvtime lenger enn oppsatt, klokken 14.

– Vi er superfornøyde med gjennomføringen og gleder oss til nytt marked i høst, som blir siste helgen i oktober!

Mer enn 2.400 personer var innom i helgen. Foto: Per Thime

Nå har søstrene Annette Rygg Kjærstad og Anne Brit Westby fått pakket ned, med god hjelp fra de mange frivillige som også er med å gjøre dette til st. stort arrangement.

– Folk var veldig fornøyde, både lørdag og søndag. Når de kom i kassene for å betale, så var det veldig mange som var glad for å finne så mye fint. Flere kommenterte også at det var oversiktlige å finne frem til det de var ute etter. De som kom i dag (søndag) var superfornøyde med å finne så mye fint til halv pris, forteller Anne Brit.

Hun tar med seg et godt eksempel fra dagen i dag.

– Jeg snakket med et gravid par som skulle ha sitt første barn. De hadde fått tak i både bilstol og andre store ting de trengte til babyen, og alt til halv pris. Det er utrolig kjekt å høre når folk er så fornøyde og finner det de er ute etter.

Nytt denne våren var klær for voksne, noe som også slo godt an. Foto: Per Thime

Nytt for våren, eller ganske nytt – det var at det var mer enn et barne- og ungdomsbruktmarked. For voksne klær i forskjellige størrelser var det også inne for salg.

– Det var mange som satte pris på å kunne kjøpe voksenklær. Til nå har vi hatt opp til og med ungdomsklær, men nå har vi klær i alle størrelser. Det var flere foreldre som kom for å kjøpe barneklær, som endte opp med å kjøpe like mye til seg selv også. Men det er nytt for i år, så vi trenger nok noen år for å innarbeide dette, fortsetter hun.

Hun legger til at selgerne også var veldig godt fornøyd med at det ble solgt voksenklær, for da fikk også de ryddet hjemme i sine respektive skap – og ikke bare i ungenes skaper.

– Ellers kan jeg si at det er kommet inn rekord mye donasjonsklær. Så i år blir det veldig mange som får gleden av å få klær til både seg selv og ungene sine, i både nærmiljøet og i Ukraina.

Lukten av bakst traff deg godt allerede ved inngangsdøren. Foto: Per Thime

De to søstrene forteller også litt om serveringen – for det luktet bakst og kaffe da man kom inn dørene på skolen.

– I kafeen gikk det som det suste. Kaker, pølser og nystekte vafler og lapper ble kjøpt av kundene etter handelen. Og på det meste, var hele den store trappa på Varen fylt med fornøyde kafégjester.

Til slutt:

– Vi vil takke alle som kom og handlet hos Randaberg barnebruktmarked, og dermed bidrar til at vi også i år kan hjelpe to barnehjem, ett i Colombia og ett i Kenya. Fantastisk bra, og takk til dere alle som kom, 2.412 personer er ny rekord, dere.