ALSTEIN: Fredag kom nyheten som sa at Miljødirektoratet sier nei til fiskeoppdrett ved Alstein utenfor Randaberg. Direktoratet konkluderte med at etablering av fiskeoppdrett ved Alstein i Randaberg vil kunne påvirke sjøfugl, både direkte og indirekte

Lokalpolitiker og leder i fiskarlaget, Tor Bernhard Harestad jublet etter vedtaket.

Dette er Alstein og mye tyder på at det ikke blir oppdrettsanlegg her. Foto: Arkivbilde, Per Thime

– Dette er en seier over uvitende politikere i Randaberg som ønsket oppdrettsanlegget velkommen. Det hadde vært en stor katastrofe for hele fjorden, for dette er hovedåra for all fisk som går innover fjordene, sa han til Randaberg24.

Randaberg24 har tatt det videre, til Høyre-politiker Bjørn Kahrs.

– Hva Tor Bernhard Harestad, FrP politiker og leder for fiskeslaget mener, får stå for hans egne ord og meninger, sa Kahrs i en mail til Randaberg24 i går ettermiddag.

Når det kommer til Alstein, det som blant lokalpolitikerne i kommunen fikk flertall for, nemlig oppdrettsanlegg, sa Kahrs videre i mailen:

Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Etter å ha fulgt debatten om havbruk i svært mange år, både ved å ha vært engasjert av Mowi slutten på 70-tallet og frem til midten av 80-tallet, samt i nåværende arbeid så har Aquakultur næringen hatt en positiv utvikling. Det har i svært mange år vært jobbet med havbruk til havs og det har vært gjennomført vellykkede offshoretester. Jeg ser at det var slik teknologi som var tiltenkt i vårt nærområde. Det blir for enkelt å antesipere at tiltenkt teknologi ikke ville vært tilstrekkelig.

Kahrs mener det er et større problem med andre sjødyr, enn et oppdrettsanlegg ville ha vært.

– Jeg mener også at den stadig økende bestand av sel er et større problem i vårt nærområde enn det et slikt oppdrettsanlegg ville medført. I tillegg så er dette et tap for en viktig næring og for et tilskudd som en visningskonsesjon til vårt Maritime vitensenter på Tungenes Nå får vi som politikere se hva dette innebærer og hva vi gjør videre.

Maritimt vitensenter på Tungenes kan bli slik, men det er et langt stykke unna realisering. Foto: Arkivbilde