KOMMUNALT: Denne uken kunne du lese om Tor Erik Riska Thorsen i Fjellprydveien, som var i ferd med å måtte betale 70.000 kroner for å reparere en vannlekkasje, men etter en ny befaring fra kommunalt ansatte avsluttet kommunen saken og tok det på sin egen kappe.

– Det skjer fra tid til annen at det går lekk, da varsler vi huseieren som vi tror eier vannrøret, før vi så iverksetter tiltak, sier Idar Kolnes Goa på teknisk drift.

Huset til Riska Thorsen er fra sent 1980-tallet, det samme er også byggefeltet, og det har ikke blitt gjort oppgraderinger med rørene i byggefeltet siden den gang. Det vil heller ikke bli gjort noen oppgradering i nærmeste framtid.

Slik så det ut da det var lekkasje ved Fjellprydveien. Foto: Arkivbilde

– Per dags dato kan det være 20 andre steder i kommunen hvor det har gått lekk. Vi i kommunen er alltid på jakt etter steder hvor det kan lekke, for det er jo tross alt vann vi betaler dyrt for, som går rett ut i naturen.

På 80-tallet ble det ikke dokumentert eller laget karter, så kommunen har ikke den store oversikten, men gjør i disse dager sitt beste for å kartlegge.

– Det kan har vært produksjonsfeil eller tyngde på masse som har presset på denne tilkoblingen, og forårsaket lekkasjen. Alle har en slik tilkobling bare i ulike fasonger, så det kan som nevnt være flere steder i kommunen det går lekk akkurat nå, men vi lytter rundt og gjør vårt beste for å avverge at dyrebart vann renner ut i naturen, avslutter Kolnes Goa.