SPORT: I et svart telt i Vår Energi Arena Randaberg gir Einherjar barn og unge mulighet til å brekke av en time fra sine sportslige aktiviteter. For i dag startet nemlig sommeraktivitetene i arenaen, og Even Husa er stolt over å få være en del av årets opplegg.

— I fjor var det Einherjar i Stavanger som hadde ansvaret, men i år er det vår tur. Flere hundre tok i bruk tilbudet i fjor, og det ligger an til god oppslutning også i år, sier Husa.

Foto: Simen Ingemundsen

Totalt disponerer Einherjar 14 maskiner, der barna får bruke dem i en time hver. Bookinglisten vokser, og for Husa betyr det at Einherjar har sin egen stand i arenaen i Randaberg svært god reklame.

— Ved å være her får lokalmiljøet sett oss og vi får vist barn og unge hva vi har å tilby.

Med seg i disse ukene har Husa trenerne Morgan (Stavanger) og Jacob (Randaberg). Deres favorittspill er CS Go, noe som de også tilbyr barna som møter opp. Uten om det tilbyr Einherjar spill som Rocket League, Valorant, Golf With Friends, Fortnite og COD Warzone. Trenerne har ansvaret å finne passende innhold for de som ønsker seg en time foran skjermen.

Foto: Simen Ingemundsen

— Selv om vi har plukket ut et utvalg av spill, er vi ikke firkantet, så lenge det er et passelig innhold.

Husa gleder seg til sommeruker i arenaen, og ser spesielt fram til «sommercampen» deres, som går av stabelen i uke 32. Da blir det fire dager med gaming, fysisk aktivitet, sosialt og læring. Samtidig som de skal bygge samhold vil god spill filosofi være i fokus disse dagene.

— Enda er ikke programmet klart, men vi skal prøve å skreddersy et skikkelig program der barn og unge virkelig får testet seg innen diverse spill. Det kommer til å bli en festlig camp, avslutter Husa.

Totalt er det plass til opptil 30 deltakere, og hadde det ikke vært for at campen er lagt så tett opptil skolestart, hadde Husa & Co hatt plass til enda flere. På grunn av at diverse skolefritidsordninger starter samtidig, ble de nødt til å ha det på sin faste plass. Husa takker kommunen for den økonomiske støtten de fikk tildelt tidligere i år og gleder seg til en annerledes avslutning på sommeren 2022.