VOLLEYBALL: Klokken 14.00 starter seriefinalen i volleyballens eliteserie. Randaberg vil vinne, men de møter også tøff motstand i Koll - men samtidig må laget tåle å være favoritter, eller best når det gjelder.

Randaberg leverte en bra kamp da Øksil ble slått 3–0 i semifinalen, lørdag - mens Koll vant 3–1 mot TIF Viking.

Randaberg-damene har noe å revansjere, nemlig tap i cupfinalen i januar. Der var også Randaberg favoritter, vant første sett, men tapte de tre neste og kampen 1–3.

Randaberg er landets beste lag og har ikke tapt en seriekamp på to sesonger, men Koll har bøttevis med rutine - og flere gode spillere.

Det har i alle høyeste grad også Randaberg. I går var Wilde Jakobsen best på poeng og fikk notert 17 poeng, men også Dasha Stuzhuk var god og plukket med seg 13 poeng.

Kampstart er klokken 14.00 - og damene har lyst på trøkk i hallen og mye folk. I går var det rundt 225 tilskuere på plass, og de håper på mer enn det i dag, for damene jakter seier - og bør klare det.

Kjetil Riisland og herrelaget spilte en bra kamp, men det holdt ikke mot Koll i semifinalen. Foto: Per Thime

Herrelaget til Randaberg spiller om medalje, i bronsekampen mot Førde med start klokken 11 i dag.

Randaberg leverte en bra kamp mot Koll, ledet 2–0, men leverte mer ujevnt fra midten av det andre settet og ut kampen. Det måtte fem sett til, Randaberg ledet 6–2 i det avgjørende settet til 15 og burde da dratt det i land, men Koll hentet inn og vant kampen 3–2 etter 15–12 seier i avgjørende sett.

Der og da var det et meget surt tap for spillerne, men ujevne prestasjoner i vel to sett satte en stopper for finale som var innen rekkevidde.

Dagens bronsefinale er mot Førde VBK, et lag som tapte semifinalen mot TIF Viking 0–3, og med forholdsvis klare sett.

Randaberg bør ha gode muligheter til å knipe 3. plassen i Final Four, for Førde er et lag Randaberg skal vinne mot på hjemmebane.

Har laget ristet av seg skuffelsen og stiller skjerpet, da kan dette gå veien.

Bronsefinalen spilles klokken 11 og er også en fin oppvarming før finalen klokken 14.00, for kvinner.