MOT BARNEKREFT: Hvis du er en del av sosiale medier, da har du mest sannsynlig allerede fått med deg dusinvis av personer som er avbildet med fotballdrakter på sine profiler i dag, som på Facebook.

Fotballtrøyedagen er til støtte for barn og ungdom mot kreft. Mange har i dag byttet ut hverdagsklær med fotballtrøye for å vise støtte til barn og unge med kreft.

– Dagen i dag er spesiell for mange, det er den også for oss. Noah døde i april 2021 av kreft, sier David Tunsberg Petterson til Randaberg24.

Noah som ikke ble 9 år likte fotball. Fotballstjerne Erling Braut Haaland spilte da i Borussia Dortmund hvor han bøttet inn mål. Braut Haaland var aktuell, for Noah fikk en drakt av stjernespilleren.

– Han sendte med en videohilsen til Noah. Haaland sa at han fikk drakt, men han brettet også opp t-shirtsen med NOAH på brystet og at det da vars synd han var på sykehuset.

Drakten som ble levert skal nå auksjoneres bort - og auksjonen starter i dag.

Les også en reportasje om Noah og familien på Barnekreftforeningen sin nettside.

Auksjonen starter i dag på en side på Facebook, nemlig siden som heter FotballtrøyeFredag - trøyeauksjon. Der finner du den drakten, og mange flere - men hver en krone går til en god sak. Mannen bak auksjonen heter Truls Bang.

Erling Braut Hålands signatur på drakten som skal auksjoneres bort, med start fra i dag. Foto: Skjermdump
Erling Braut Haaland med drakt og NOAG på brystet. Foto: Skjermdump fra video

I Randaberg er det ellers stor aktivitet, blant annet i Randaberg Fotball. Bildet under viser noen av klubbens spillere på A-laget, korrekt antrukket - og noen i drakter fra sin favorittklubb.

Det er også opprettet en Spleis for dette flotte tiltaket, som du finner her.

Foto: Randaberg Fotball